Hamilton Alonsóról: „Istenem, mit tett!”

F1

2015. május 11. hétfő, 10:42

Lewis Hamiltont váratlanul érte, hogy korábbi F1-es csapata, a McLaren mennyire rosszul kezdte a szezont a Hondával. Együtt érez Fernando Alonsóval is, aki a Ferrari ülését adta fel a szenvedésért.

A brit világbajnok szívéhez továbbra is közel áll a McLaren, hiszen Ron Dennis csapata indította őt el pályafutásán gyerekkorában, majd első vb-címét is velük szerezte 2008-ban. A wokingi istálló idénre lecserélte a Mercedes motorjait a Hondára, azonban egyelőre nem találják a kiutat a küszködésből, és az európai szezon kezdete sem hozott számukra fordulópontot. Hamilton szerint a csapatnál rosszul mérték fel a rájuk váró nehézségeket.

Dppi_00115005_735

„Amikor olyan elveszettnek láttam őket Ausztráliában, azt gondoltam magamban: ’Mégis hogyan lehetséges ez?’” – kommentálta a még pontot sem szerző McLaren éveleji formáját az El Pais lapnak nyilatkozva. „Hiszen ismerve a gyáruk kapacitását, a múltjukat és a képességeiket, szinte elképzelhetetlen, hogy ilyen helyzetbe kerüljenek. Úgy döntöttek, hogy motorszállítót váltanak, és a tapasztalatom szerint az F1-ben elég gyakran megtörténik, hogy valaki alábecsüli a kihívásokat. Például amikor 2009-ben megjelentek a dupla diffúzorok, sokan eleinte annak sem tulajdonítottak nagy jelentőséget. Nagyon örülök annak, hogy az én csapatom, a Mercedes semmit nem becsül alá.”

„A történtek fényében várható volt, hogy a McLaren idén még nem fog a győzelmekért harcolni. Meg vagyok róla győződve, hogy fel fognak érni a csúcsra – a kérdés már csak az, hogy mikor.”

Nem csak a csapatra mondható, hogy rövid távon rosszul jártak a váltással, hanem Fernando Alonsóra is, aki ötévnyi sikertelen bajnoki hadjárat után, reményvesztetten fordított hátat a Ferrarinak – amely istálló idénre látványosan felerősödött, és minden szempontból közelebb állnak a csúcs meghódításához, mint a fonalat továbbra sem találó McLaren-Honda. Hamilton egyre inkább azt érzi, hogy kollegája rossz lóra tett.

„Mindenki a saját döntéseiért felel, és ezen múlik, hogy a megfelelő időben a megfelelő helyen leszünk-e. Michael Schumacher hét bajnoki címet nyert, de képességek terén szerintem Alonso is az ő szintjén áll. Most hozott egy döntést, de ha megnézzük, hogy hol áll jelenleg a Ferrari, és figyelembe vesszük, hogy a szerződésének lejárta előtt távozott tőlük, csak arra tudok gondolni: istenem, mit tett!” – kommentálta a spanyol átigazolását Hamilton.

Tagged: