Ferrari: Előreléptünk, de ugrás kellett volna

F1

2015. május 12. kedd, 07:53

Noha Malajziában győzni tudott, s minden futamon dobogót szerzett a Ferrari, mely így simán második a csapatok versenyében, a maranellói F1-es csapat vezére nem hajlandó ezzel megelégedni.

Bár Sebastian Vettel még nem mondott le arról, hogy már az idei évben megszerezze első ferraris világbajnoki címét, Maurizio Arrivabene, a Ferrari csapatfőnök igyekszik realistán hozzáállni a szezonhoz: az olasz szakember szerint nincs valós esélyük az Ezüst Nyilak legyőzésére. A Daily Mail idézi a télen kinevezett csapatvezetőt:

„A bajnoki címért harcolni? Úgy gondolom, ez jelenleg túl sok… Nem azt mondtam, hogy idén két versenyt szeretnék nyerni, hogy őszinte legyek, hármat mondtam. Ezt most is elérhetőnek tartom, ám, ahogy minden más az életben, csak kemény munkával érhetjük el, ezt is fogjuk tenni! Nem érdekel igazán, hogy a dobogóra állhattunk, hiszen a tavaly évvel összevetve nagy a különbség: minden hétvégén dobogósok vagyunk. A hátrányunk azonban jobban érdekel.”

vettel_hamilton

Arrivabene tartja a szavát, s továbbra sem hajlandó egyetlen problémás, a lemaradásért felelős területet kiemelni: „Már az év elején megmondtam, hogy nem akarok ujjal mutogatni az aerodinamikára, a motorra, vagy bármi másra, hiszen ebben az esetben csak cirkuszt csinálunk, ahol mindenki össze-vissza kapkod. Le kell nyugodnunk, megnézni a számokat, és döntést hozni – azt megígérhetem, hogy ha hibázunk, azt el is fogjuk mondani. Fejlődnünk kell, hiszen ott a hátrány a Mercedeshez képest, ennek okát kell kiderítenünk az adatok elemzéséből.”

A hétvégi adatokból az is kiderült, hogy az új csomag jobban működik a réginél – de a Mercedes legyőzéséhez ez is kevés: „Egyértelmű, hiszen nem vagyunk vakok, hogy az utolsó szektorban fél másodpercet buktunk… Nem menekülök el a valóság elől, ez egy tény. Meg kell értenünk az új csomagot, ki kell találnunk, hogyan fejlesszünk rajta, de az biztos, hogy az új jobb a réginél. A számok azt mutatják, hogy jók az új megoldások, a valóság viszont azt, hogy nem eléggé….”

„Előreléptünk, csakhogy ugrásra lett volna szükségünk. De nem hibáztatok ezért különösebben senkit, megvan ebben az én magam felelőssége is. Keményebben kell dolgoznunk!”

Tagged: