Marko: Nem mondtam ilyet az Audiról!

F1

2015. május 13. szerda, 12:47

Szerző: Gellérfi Gergő

Helmut Marko állítása szerint szó szerint az F1 teljes világát sikerült megvezetnie annak a brit újságírónak, aki torzítva közölte szavait, melyeket a Red Bull esetleges kiszállásáról, illetve az Audi érkezéséről mondott.

A nyilatkozatot, miszerint ha a Renault nem biztosít versenyképes motort, akkor csak az Audi érkezése tarthatja a Red Bullt az F1-ben, a motorsporttal foglalkozó sajtó világszerte közölte, beleértve a Formula.hu-t is, s a Twitteren is sokan beszéltek róla – magyarán mindenki elhitte, hogy Helmut Marko valóban így nyilatkozott.

Csakhogy az osztrák állítja, hogy ő nem mondott ilyet: „Ezt közölte egy brit újságíró, csakhogy ez egyszerűen nem igaz” – mondta a Bildnek Marko, aki az osztrák Servus TV-nek nyilatkozva azt állította, hogy szavait kiragadták a kontextusukból, s most az egész világ előtt kénytelen cáfolni azokat:

mateschitz_marko_D

„Azt az interjút teljesen eltorzították, de megvan az eredeti is. Röviden: teljesen értelmetlen dolgokat írtak le, mégis elterjedt az egész világon. A kiindulópont Gerhard Berger személyes véleménye volt, miszerint a Red Bullnak és az Audinak össze kell fognia. Erre én azt mondtam, hogy rendben, ez Gerhard véleménye. Csakhogy jelenleg a Renault-val állunk szerződésben, mely 2016 végéig érvényes.”

„Nehéz helyzetben vagyunk, melyből csak együtt tudunk kimászni. Hivatalosan az Audi nem beszélt se velünk, se mással, úgy hiszem, hogy a Volkswagen Csoportnak jelenleg nagyobb baja is van, mint a Formula-1…”

Tagged: