Gutierrez ma Vettelékért körözött

F1

2015. május 13. szerda, 19:46

Szerző: Strommer Benjamin

Ha egy F1-es először vezeti a Ferrarit, általában valóra vált álmáról nyilatkozik elérzékenyülve, fátyolos szemmel: a mexikói tartalékpilóta ehelyett tárgyilagosan, szakmai nézőpontból értékelte napját.

Esteban Gutierrez a tél folyamán érkezett a Saubertől a Ferrari tesztcsapatába, ahol a hivatalos tartalékversenyzői pozíciót kapta meg. A fiatal pilóta rengeteg szimulátorozás után a Spanyol Nagydíj utáni teszten ülhetett először az SF15-T-be, amellyel akkor versenyezhet, ha Kimi Raikkönen vagy Sebastian Vettel bármilyen okból nem képes erre. Gutierrez, aki ferraris pozíciója révén a hírek szerint a jövőre érkező Haas csapattal is tárgyal, nem számított a lehetőségre, mikor értesült róla, „pályafutásom egyik legkülönlegesebb napjá”-nak nevezte meg szerdát, onnantól fogva azonban csak az elvégzendő feladatra koncentrált.

Moráljára nem lehet panasz, a mexikói pilóta 119 kört tett meg a nap folyamán, és habár 1:27.930-as ideje csak a hetedik helyre volt elegendő, értékes tesztelést végzett a következő versenyeket illetően, amelyeken a Ferrari igyekszik újra közelebb kerülni a Mercedeshez.

„A munkánk az elkövetkező futamokra irányult, különböző aspektusokat tekintettünk át, mint a vezethetőséget, aerodinamikát és beállításokat. Sikerült sok kört teljesíteni, és határozottan nagyon produktív nap volt, habár egy piros zászló szakította meg. Ennek ellenére sikerült behozni az elveszített időt, és teljesíteni a tervezett programot. Azon voltunk, hogy érvényt nyerjünk az új aerodinamikai csomagnak, ez pedig sikerült is” – sorolta Gutierrez a Ferrari sajtóközleményében.

„Ez arról szólt, hogyan javíthatunk az autó beállításain, hogy jobban illeszkedjen az új megoldásokhoz, amelyeket a versenyen vetettünk be. Izgalmas volt vezetni az ST15-T-t az első alkalommal, nagyon jó érzetet kaptam tőle. Érdekes lesz ezt az adathalmazt a szimulátoros munkánkba átemelni, amint visszatérünk Maranellóba” – zárt a mexikói, aki a következő napokat sem fogja tétlenül tölteni.

Tagged: