Fehérvári Csaba a 90-es évek hangulatát csempészné vissza a pályákra

Rali

2015. május 14. csütörtök, 08:53

Szerző: Sipos Attila – www.rallyfeeling.hu

Egy Subaru Legacy Gr.A replicával és látványos autózással a 90′-es éveket idézte Fehérvári Csaba a Miskolc Ralin. A borsodi megmérettetés után a RallyFeeling.hu kérdezte a versenyzőt tapasztalatairól…

Szia Csaba. A Honda után a miskolci versenyre egy gyönyörű Subaruval neveztetek. Mit tudhatunk az autóról?

– Amikor megálmodtam ezt az autót, akkor két dolog lebegett a szemem előtt. A korai 90’-es évek hangulatát szerettem volna „visszahozni” a hazai rali pályákra egy – a mai a kornak megfelelő technikai tartalommal rendelkező – Subaru Legacy Gr.A replicával. Colin McRae sokaknak nagy kedvence volt, az enyém is. Ezért ez az autó, ez a design. Nagy hangsúlyt fektettünk arra, hogy az autó valóban hasonlítson az eredeti ”A”-s kocsira és a visszajelzések alapján ez sikerült is. Technikai hátterét tekintve az autó – a karosszéria kivételével – egy N11 Subaru Impreza.

Előzetesen mit vártál a zempléni pályán rendezett Miskolc Ralitól?

– Az előjelek biztatóak voltak, eredményes volt a tesztünk, összeállt az autó és a pályákat is sikerült jól felírni. A tavalyi miskolci futamról pozitív élményekkel távoztunk, jól sikerült az ORB-s debütálásunk, dobogós helyezést értünk el. Titkon most is ez volt az elvárás, nagyon vártuk a szombati napot.

Mi történt veletek a tizenkettő gyors alatt?

– Az első körben ismerkedtünk az autóval és a pályákkal egyaránt. Néztük hogy hova vagyunk jók a mezőnyben és a kategóriában. A második körben próbáltunk kicsit jobban szaladni és élvezni az autózást, ami többé-kevésbé sikerült is. Az utolsó kör előtt az abszolút harmadik helyen álltunk, 0,8mp volt az előnyünk Stepán Árpiékkal szemben. Az utolsó kör szemerei gyorsaságiján az előttünk rajtoló srácok becsúsztak az árokba, ezért nem tudunk tiszta szakaszt futni. Az utolsó három szakaszon már nem volt esélyünk harcolni az abszolút dobogós helyezésért, de szerettük volna megszerezni a kategória harmadik helyet, ami sikerült is.

11188199_1007912865899383_3504099898904218337_n

Melyik szakasz tetszett, és melyik a legkevésbé sem?

– Minden pálya nagyon tetszett, a legjobban talán Fóny. Ami kicsit elszomorított az az, hogy a pálya menet közben „átépítésre került”. A „gumis”, nem gumis volt, hanem felhordásos, majd egy másik kanyarban az út közepén volt a gumi. Ez picit elvette a kedvünket a végére, gondolom, mindenki tudja miről van szó.

Az autó jól vizsgázott?

– Az autó tökéletesen működött és jól vizsgázott élesben is. Komoly visszajelzés ez a szerelő csapatomnak, büszke vagyok rájuk.

11174868_1085657341451149_466225642146687388_n

Az abszolút Historic dobogótól majd kettő percre voltatok. Most még ez a realitás?

– Ma még igen, remélem Székesfehérváron ennél már szorosabb lesz a verseny. Az autó alkalmas arra, hogy a H abszolútért küzdjünk, itt nekünk kell felnőni a feladathoz. Ezen a hétvégén Árpiék gyorsabbak voltak, technikai problémákkal is küzdöttek és megérdemelték az abszolút 3. helyet, gratulálunk nekik. Varga C. Zoli és Födő Imi is gyors pilóta, remélhetőleg legközelebb közelebb leszünk hozzájuk.

Hol láthatjuk ezt a gyönyörű autót a legközelebb?

– Székesfehérvár, Historic. Nagyon várjuk!