Rossi és Lorenzo is optimistán készül a Francia Nagydíjra

Motor

2015. május 14. csütörtök, 09:27

Az eddigi négy futamból hármat megnyerő Movistar Yamaha MotoGP alakulata és a két pilóta, a bajnokságot vezető Valentino Rossi, valamint a legutóbbi jerezi versenyen idei első győzelmét szerző Jorge Lorenzo is úgy véli, hogy Le Mans-ban is jó esélyük lesz egy remek eredmény elérésére.

A Yamaha gyári csapata kiválóan kezdte a gyorsasági motoros világbajnokság 2015-ös szezonját, hiszen az első négy futamból hármat az ő pilótáik nyertek meg: Katarban és Termasban Valentino Rossi, legutóbb Jerezben pedig Jorge Lorenzo tudott diadalmaskodni. Az olasz versenyző további két harmadik helyének köszönhetően az összetettben is élen áll, míg spanyol kollégája már felzárkózott a pontverseny harmadik helyére. A hangvillások versenyzői bizakodó hangulatban várják az újabb megmérettetést, amelyre Le Mans-ban kerül sor: mindkét motoros úgy véli, a motorjuk jól teljesíthet a franciaországi aszfaltcsíkon, így legalább a dobogóért harcban lehetnek újra. Rossi ugyanakkor azt is hozzátette, hogy a repsolos Marc Marquez, aki 2014-ben ezt a nagydíjat is megnyerte, s aki a másfél héttel ezelőtti versenyen kisujjtörése miatt nem volt tökéletes állapotban, vélhetően újfent remek formában lesz.

orig_292f9904a235a1bf4564b43fda8840e1

„Örülök, hogy Le Mans-ba utazunk, jó pálya, de minden évben más” – olvasható a „Doktor” nyilatkozata a Yamaha hivatalos sajtóközleményében. „Általában jó versenyt szoktunk futni itt a Yamahával, de tavaly nagyon erősek voltak az ellenfeleink. Úgy gondolom, Marc idén is jó lesz, de szeretem ezt a pályát, szeretek itt motorozni, s úgy tűnik, a gépünk is jól működik, különösen vasárnap délutánonként! Ez egy jó dolog, mert a bajnokságért kell harcolnunk. Jerezben nem futottunk tökéletes hétvégét: a harmadik hely pozitív, de jobban is tudunk teljesíteni. Jorge nagyszerű versenyen van túl, ami azt mutatja, hogy a YZR-M1 igazán jól működik. Le Mans-ban keményen kell dolgoznunk és még jobbá tennünk a gépet. Magabiztos vagyok. Találkozunk Le Mans-ban!” – fogalmazott a Spanyol Nagydíjon 200. dobogós helyezését szerző olasz, míg Lorenzo a következőket mondta el a hétvége előtt:

orig_6229f0e6e9b7db594069cff4f3452d35

„Nagyon boldog vagyok a jerezi győzelmemet követően. Most már várom, hogy Le Mans-ban versenyezzek, amely pálya eltér a jerezitől. Általában az időjárás is befolyásoló tényező, de szeretem az aszfaltcsíkot, és a múltban a Yamahának volt néhány remek eredménye itt, szóval biztos vagyok benne, hogy jó munkát fogunk végezni. A motor rendben van most, és az idei első dobogóm és győzelmem után én is jól érzem magam. Nem gondolok a bajnoki címre, napról napra és kanyarról kanyarra haladok, megpróbálva a lehető legjobban motorozni, és élvezni minden edzést. Ha találunk egy jó beállítást, úgy vélem, ismét a dobogóért harcolhatunk. Remélhetőleg az időjárás is jó, de Franciaországban sosem tudhatod, mi fog történni. Mindenesetre a legjobbamat fogom nyújtani, akármilyen körülmények is lesznek!” – zárta gondolatait 2010 és 2012 királykategóriás világbajnoka.