Fontos hétvége előtt áll a Repsol Honda

Motor

2015. május 14. csütörtök, 09:54

Ezen a hétvégén Le Mans-ba látogat a MotoGP mezőnye, hogy teljesítsék idei ötödik nagydíjukat. Ezen a viadalon a Repsol Honda már eredeti felállásával, azaz Dani Pedrosával és Marc Marquezzel képviselteti magát. Pedrosa három kihagyott versenyhétvége után tér vissza a HRC legerősebb alakulatához.

A Repsol Honda rajongói valószínűleg kedd óta széles mosollyal gondolnak arra, hogy Dani Pedrosa Le Mans-ban már csatlakozik a csapathoz. A spanyol versenyző a katari szezonnyitó után árulta el a nagyközönségnek, hogy igen hosszú ideje küzd már alkarproblémákkal, ezért egy drasztikus beavatkozásnak veti magát alá. A műtét szerencsére jól sikerült, Pedrosa pedig türelmesen várt, amíg biztos motorra ülhet. Ez most érkezett el, az előttünk álló Francia Nagydíjon újra az RC213V nyergében láthatjuk körözni.

orig_17b86f09714fc2827ea7e6b4505a5410

Eközben az alakulat másik embere, Marc Marquez is teljesen fitten várja ezt a versenyhétvégét. Marquez még a jerezi forduló előtt sérült meg felkészülés közben, bal kisujját meg is kellett műteni, de így is vállalta a szereplést hazai közönsége előtt. Egyértelmű volt akkor, hogy nincs tökéletes állapotban az említett tesztrész, a regnáló világbajnok legfrissebb nyilatkozata szerint viszont innentől már egyáltalán nem fogja hátráltatni ez a sérülés a motorozásban. A motorosok nyilatkozatait a Repsol Honda hivatalos honlapján olvashattuk.

„Jerez óta tudtunk pihenni, most pedig sokkal erősebbnek érzem magam erre a hétvégére” – kezdte Marquez. „Meglátogattam dr. Mirt, hogy megvizsgálja az ujjam, ami javul és jól gyógyul. Az elmúlt héten nem sokat edzettem, annak érdekében, hogy az ujjam 100%-ig rendbe jöhessen, ez volt a fő célunk. Szeretem a Le Mans-i pályát, az időjárás mindig változékony, de tavaly nagyon jó volt, és az első MotoGP-győzelmemet is itt arattam, szóval remélem, idén ismét kellemes lesz számunkra ez a hely!”

orig_1550deef4312f0384ef1207d3443e26e

Dani Pedrosa így vélekedett: „A műtét óta sok terápián estem át az előző hetekben, én pedig lépésről lépésre javulok. Egyre erősebbnek érzem magam, és várom már, hogy visszaüljek a motorra, végtére is ez a legjobb módja, hogy ellenőrizzük, milyen érzés menni a sok rehabilitációs munka után. Jó érzés lesz visszatérni a csapatomhoz, újra velük lenni ezután az időszak után és természetesen a szurkolókat is jó lesz látni Le Mans-ban, szóval reméljük, az időjárás ismét kegyes lesz hozzánk, mint 2014-ben!”