F1-es versenyzők a közutakon – Ki mit vezet civilben?

Bulvár

2015. május 14. csütörtök, 15:11

A Formula-1 pilótái között jelentős a különbség azt illetően, hogy a versenyhétvégéken kívül milyen autóval furikáznak: van, aki csak egy Renault Cliót vezet, mások viszont luxusautók gyűjteményét halmozták fel garázsukban.

Lewis-Hamilton-Shelby-Mustang

Lewis Hamilton irigylésre méltó autókollekcióval büszkélkedhet. 2007-től sokszor látták, amint egy McLaren MP4-12C-t vezetett Monaco utcáin, de amióta csapatot váltott, inkább egy Mercedes SL 65 AMG-t és SLS AMG-t használ, valamint nemrégiben vett egy lila Pagani Zonda 760LH-t is. Egy interjúban elmondta, hogy a közutakon inkább a kényelemet helyezi előtérbe, semmint a sebességet. Fekete Cobrája és Eleanor Shelby Mustang GT500 autója los angeles-i rezidenciájánál található.

Lewis-Hamilton-Pagani-Zonda

Jenson Button Hamiltonhoz hasonlóan gyűjti az autókat. Büszke tulajdonosa volt korábban egy McLaren P1-nek, egy McLaren 650S-nek, egy McLaren 12C Spidernek, egy McLaren MP4-12C-nek, egy Mercedes C-Class DR520-nak, egy Porsche Carrera GT-nek, egy Audi RS6 Avantnak, egy BMW M5-nek, egy Ferrari F430 Spidernek, egy Ferrari 360-nak és egy Ferrari 550 Maranellónak. Néhány éve eladott egy Bugatti Veyront és egy egy Ferrari Enzót. Kollekciója legmenőbb darabja egy eredeti  Brawn GP01, amellyel megnyerte a világbajnokságot. Jelenleg egy Mercedes CLK-DTM-je és egy Ferrari F40-ese van. Amikor Angliában tölti szabadidejét, egy Smartot vezet.

jenson-button

Fernando Alonso garázsát telepakolta a legjobb olasz sportautókkal: egy fehér Ferrari 458 Italiával, egy Maserati GranCabrióval, egy Maserati Quattroportéval, egy piros Fiat 500 Abarth-tal és egy Jeep Grand Cherokee SRT-vel.

Sebastian Vettel egy SL65 AMG Blackseries, két régi BMW, egy VW T5 Transporter, egy Infiniti FX, egy Ferrari 458 Italia és egy chopper tulajdonosa.  

 Sebastian-Vettel-Ferrari

Felipe Massa garázsában nemcsak egy Maserati Quattroporte, hanem egy LaFerrari, egy Abarth 695 Tributo Ferrari és egy Mercedes ML63 is áll, amikor pedig Brazíliában van, egy Mercedes GLE-t vezet.

Massa-Laferrari

Kimi Raikkonennek van egy Alfa Romeója, egy Ferrari FF-je, egy Fiat 500-asa és két choppere is – Ferrari Enzóján pedig már egy ideje túladott.

Kimi-Raeikkoenen-Bikes-ferrari-enzo

Nico Rosberg lakásánál egy Mercedes SLS AMG és egy Mercedes 280 SL áll. Monaco szűk utcáin néha jól jön neki Smartja, ha pedig nagyobb autóra van szüksége, előveszi Mercedes GLK-ját.

Nico-Rosberg-Mercedes-280-SL-Pagode-Privatautos-fotoshowBigImage-ce3c6415-860836

Daniel Ricciardo a Toro Rossónál töltött időkben egy Clio RS-t vezetett, manapság már egy Infiniti Q50-et használ, akárcsak Danyiil Kvjat.

Valtteri Bottas idén Mercedes C63-ról Mercedes ML-re váltott.

Romain Grosjean idén a Jaguar nagykövete lett, privátban egy XF-et vezet és áll egy Lotus Exige S is a garázsában.

Romain-Grosjean-Jaguar-XF

Pastor Maldonado Renault Megane RS-ét egy Mercedes C63 AMG-re cserélte, miután a Lotus motorszállítót váltott. Grosjeanhoz hasonlóan Maldonado is kapott egy autót a csapattól, egy Lotus Evorát.

Marcus Ericsson egy Porsche Macan Dieselt vezet otthonában, Svédországban, de amikor a csapatnál jár Svájcban, egy Lexus RC F-fel közlekedik.

Felipe Nasr Brazíliában egy 1998-as BMW M3-at, Svájcban egy Jaguar F-Type-ot vezet. Hozzá hasonlóan Will Stevens szintén egy BMW M3 tulajdonosa.

Nico Hülkenberg nemrégiben Mercedesről egy Porsche 918 Hybridre váltott, de egy ezüst 911 GT3 és egy fehér Mercedes M-Class is áll a garázsában.

Nico-Huelkenberg-Porsche-918

Sergio Perez a Force India motorszállítójának köszönhetően szintén egy Mercedest vezethet – ő egy ML 500th típus tulajdonosa.

Max Verstappennek ugyan még nincs meg a jogosítványa, de már neki és Carlos Sainznak is megrendelt a csapat egy-egy Renault Clio RS-t.