Kvjat számára Monaco még mindig új

F1

2015. május 18. hétfő, 10:26

Szerző: Strommer Benjamin

Az orosz pilóta az F1 előtt sosem versenyzett a monte-carlói aszfaltcsíkon. A magabiztosság a legfontosabb, amire ezen a helyszínen egy versenyzőnek szüksége van.

Meglepő, de a Red Bullos Danyiil Kvjat a tavalyi szezonban szerepelt életében először a monacói aszfaltcsíkon: mivel egyenesen a GP3-ból érkezett a Formula-1-be, nem indult a GP2-ben és WSR 3.5-ben, amelyek rendszerint az F1 betétsorozataiként szolgálnak a hercegségben. Ennek ellenére a 2014-es versenyen kilencedik rajthelyet szerzett a Toro Rossóval, futama azonban műszaki hiba miatt korán véget ért.

„Egészen jól mentem az időmérőn tavaly, de csak pár kört tudtam megtenni az autóval a versenyen. Tehát igen, továbbra is fedezek fel új dolgokat a pályán” – magyarázta a Red Bull szinte csak edzéstapasztalattal rendelkező pilótája. „Nem gondolom, hogy bármiféle különleges titka lenne, és egyetlen pont lenne a kulcsa. Valójában egy igazán sűrű kör, amelyet látszólag egyetlen lélegzetvétellel kell megtenni.”

Másokhoz hasonlóan Kvjat is hangsúlyozta, Monacóban mennyire sok múlik a versenyzőn. „A pálya a magabiztosságról szól. Összhangban kell lenned vele. Meg kell találni magad, a sodrást, a helyes hozzáállást mentálisan és az autóval, azután pedig meg kell valósítanod. Az elején ez egy nagy teszt. Kimenni és megtalálni az önbizalmat nem könnyű. Mindig arról kérdezed magad, mikor fogod érezni annyira, hogy valóban beleadj mindent.”

„De a hétvége egy pontján ez megtörténik, megtalálod a ritmust, a köridő pedig megérkezik. Amikor működik, a megfelelő helyen találod magad, és végre megérted a pályát, az nagyszerű” – mondta Kvjat, aki az első öt versenyen csupán 5 pontot gyűjtött össze, ezzel a ponttabella 15. helyén áll.

Tagged: