Perez: Monaco nem a legnehezebb pálya

F1

2015. május 18. hétfő, 12:35

Szerző: Strommer Benjamin

Ennek ellenére a mexikói nem tagadja, hogy ha valaki hibázik, a szűk hely büntet, és örömre ad okot, ha sikerül tökéletes kört összerakni. A Force India mindkét versenyzője várja a hétvégi állomást.

A Force India, amely 2014-ben ugyanekkor már dobogós hellyel is büszkélkedhetett, alulmaradt az idei fejlesztési versenyben, emiatt pedig a szezon eleje óta szenved. Sergio Perez kettő, Nico Hülkenberg egy alkalommal tudott csak megcsípni pontokat – számukra a Monacói Nagydíj, ahol a megszokottnál nagyobb szerep jut a versenyzőknek az autóval szemben, reménysugár lehet egy kirívó eredményre.

„Mindig várni szoktam Monacót. Különleges hely, ahol minden megvan ahhoz, ami egy Formula-1-es versenyhez szükséges. A kör lenyűgöző, a helyszín csodás, a versenyre pedig mindenki el akar jönni” – kezdte Perez a Force India előzetesében. „Úgy gondolom, a versenyző jobban számít, mint a többi pályán. Ahhoz, hogy gyors legyél, kockázatot kell vállalnod, a határokat súrolnod és a falakat megcsókolnod. Élvezem a pálya gyors szakaszait, mint az uszoda és a Kaszinó tér részét. Pontosnak és precíznek kell lenned.”

Annak ellenére, hogy Monte-Carlóban még sosem szerzett pontot, nem érzi, hogy ez lenne a világ legádázabb versenyhelyszíne. „Nem ez a legnehezebb pálya, de ha elrontod, megbüntet. Ha sikerül összeraknod a tökéletes kört, az nagyszerű érzés. Ezért gondolom, hogy ez az a verseny, ahol valami különlegesre van esély.”

Kollégája, Nico Hülkenberg jobb eredményekkel büszkélkedhet, a német tavaly ötödik lett. A 3340 méteres aszfaltcsíkot egyenesen a hozzá legközelebb álló versenyhelyszínnek tartja. „Monaco a kedvenc versenyhétvégém az év során, a vezetés szempontjából is, és minden más miatt, ami a hétvégén történik. Monaco az egyik utolsó pálya a világon, ahol abszolút nulla tered van a hibázásra. Egyet rontasz, és már a falban vagy. A szívverésed felgyorsul, a torkodban dobog – én ezt szeretem. Ha sikerül három jó szektort összeraknod, megkönnyebbülsz, büszke és boldog vagy. Ez megfizethetetlen.”

Tagged: