Nem fogynak a jegyek a Red Bull Ringre

F1

2015. május 18. hétfő, 14:25

Szerző: Strommer Benjamin

Az osztrák energiaital-cégnek két F1-es csapata és saját nagydíja van az osztrák futam formájában: a bajnokságban való küszködéssel párhuzamosan azonban a jegyeladások is pocsékul alakulnak a tavalyitól eltérően.

Tavaly a 2003-as szezon óta először rendezték meg az Osztrák Nagydíjat, változatlan pályán, az A1-Ring azonban már a Red Bull nevét viselte, ugyanis Dietrich Mateschitz birodalma vásárolta meg a spielbergi aszfaltcsíkot, és alakította át a Formula-1-es naptár egyik legmodernebb helyszínévé. Ausztria futama látogatottság szempontjából a szezon egyik legsikeresebbje volt. A június 21-i második kiadás iránt azonban az érdeklődés egyelőre jóval csekélyebb – egyidejűleg azzal, hogy a Red Bull is küszköd a pályán, habár Helmut Marko, a cég motorsport-tanácsadója szerint a gyenge eladások mögött egészen más okok állnak.

„Habár nagyon sok erőfeszítést fektetünk a promóciós eseményekbe, mint például a bécsibe, jócskán le vagyunk maradva a tavalyi évhez képest. Ez jól mutatja a problémákat, melyekkel jelenleg minden versenyrendező küzd” – vallotta be Marko az APA hírügynökségnek.

„Hiányzik a motorhang, de ez még nem minden” – folytatta az okok felsorolásával. „Az autók túlságosan hasonlítanak egy Playstation-játékra. A versenyzők kiszállnak belőlük, és még az arcuk sem piros. Túl könnyű vezetni őket. Kisebb a különbség a legjobb és a kevésbé jó versenyzők között, ezt pedig a közönség tudja. Ha pedig pirosra festenénk az autókat, valószínűleg kevesen tudnák elmondani, miben különbözik a Ferraritól. Több szabadságra lenne szükség.”

Egy érdekesség az előző évi Osztrák Nagydíjról: a 2014-ben ideinél nagyságrendekkel jobb eredményeket elérő Red Bull egész tavalyi szezonja leggyengébb versenyét hazai pályán produkálta. Daniel Ricciardo mindössze 4 pontot gyűjtött 8. helyével, Sebastian Vettel kiesett. (Bár a csapat az Ausztrál Nagydíjon kevesebb pontot szerzett, szám szerint nullát, azon a versenyen Ricciardo második helyét utólag vették el.)

Tagged: