Alonso három dologra figyel Monacóban

F1

2015. május 18. hétfő, 14:55

A McLaren a hétvégén Monacóban újra célba veszi a pontszerzést. A pilóták bíznak benne, hogy a szűk utcai pályán F1-es autójuk idei legjobb időmérős szereplésére lesz képes, ami már fél sikert jelent.

A visszatérő Honda oldalán történetük legrosszabb szezonkezdetét produkáló wokingiak látványos formajavulást vártak maguktól az európai futamok kezdetére, Barcelonában azonban újabb váratlan problémákkal szembesültek, így a pontszerzés ott is elmaradt. A nehéz Spanyol Nagydíj azonban nem törte meg a lendületet a McLarennél, így Fernando Alonso idei legerősebb hétvégéjükre készül.

Dppi_00115002_083

„Három dologra kell figyelni a nagydíjhétvége során: az időmérőre, a koncentrációra és a stratégiára. A szombat az a nap, amikor a legjobban növelhetjük az esélyeinket egy jó eredményre, ezért bízom benne, hogy képesek leszünk tovább erősíteni a kvalifikációs teljesítményünket, ezzel javítva a rajtpozíciónkat” – magyarázta a spanyol.

„Monaco mentálisan komoly kihívást jelent, de csak annál nagyobb elégtétel az, amikor összerakunk egy tökéletes kört. Mindig szerettem versenyezni a pályán, és már két győzelmet is szereztem: 2006-ban a Renault-val, a következő évben pedig a McLarennel. Felejthetetlen élmény itt nyerni. A pálya nem bocsátja meg a hibákat, így minden rossz mozdulatért nagy árat fizethetünk.”

Jenson Button is emelhette már magasba a győzelmi serleget Monacóban, ő 2009-ben nyert, de jelenleg persze ő is jóval alacsonyabb célokat tűz ki, különösen annak fényében, hogy a spanyol futam után negatív véleményt fogalmazott meg az autóról. Akkor reakcióját még most is magyarázza.

„Az időmérő nagyon fontos lesz, hiszen az előzés ezen a pályán hírhedten nehéz. A szezon során lépésről lépésre javítani tudtuk a rajtpozíciónkat, ezért bízok benne, hogy további előrelépésre leszünk képesek” – mondta a McLaren futamelőzetesében a brit.

„Remélem, hogy a balansszal kapcsolatos problémákat is meg tudjuk oldani, amelyek az autómon jelentkeztek a legutóbbi versenyen. Egy csalódást keltő futam után könnyű frusztráltan kiszállni az autóból, különösen akkor, amikor érezzük, hogy többet érdemeltünk volna. Komolyan hiszem, hogy nagy léptekben javulunk, éppen emiatt is nehéz megbékélni egy nehéz versennyel. Azt a hétvégét viszont már magunk mögött tudjuk, és úgy gondoljuk, hogy jó esélyünk van tovább folytatni a pozitív trendet.”

Tagged: