A McLaren és Button: lesz folytatás 2016-ban?

F1

2015. május 18. hétfő, 18:37

Szerző: Gellérfi Gergő

A BBC nekiszegezte a kérdést a wokingi F1-es csapat versenyigazgatójának, Eric Boullier-nek: tervezi-e Jenson Button megtartását a 2016-os idényre is a McLaren. A francia pedig válaszolt…

A tavalyi pilótakeringő legtovább húzódó története a McLaren felállásáról szóló história volt: bár azt nyílt titokként tudni lehetett, hogy Fernando Alonso visszatér a wokingiakhoz, a másik versenyző kilétét homály fedte egészen a hivatalos bemutatóig, a McLaren ugyanis vacillált két tavalyi versenyzője, Kevin Magnussen és Jenson Button közt.

Végül a 2009-es világbajnoknak szavaztak bizalmat, akinek nem lesz könnyű dolga, hogy ha jövőre is meg akarja tartani a helyét, hiszen a wokingiak ajtaján két ifjú tehetség is kopogtat: az F1-be mielőbb visszavágyó tartalék, Kevin Magnussen, valamint az a Stoffel Vandoorne, aki jelenleg kimagaslik a GP2 mezőnyéből, s lassan mindenkit meggyőzött arról, hogy helyet érdemel a Formula-1-ben.

button_nagy

Bár a hosszabbítás idején a hírek arról szóltak, hogy a brit versenyző többéves szerződést írt alá, a Formula-1 jelenlegi viszonyait ismerve nem szabad készpénznek vennünk ezt, egyáltalán nem biztos, hogy a brit valóban a csapatnál lesz még 2016-ban. Ezt támasztják alá Eric Boullier versenyigazgató szavai is, aki így felelt, amikor arról kérdezték, hogy Wokingban lesz-e a világbajnok jövőre is: „Nincsenek tervek, még nem tárgyaltunk erről” – felelte a BBC-nek a francia.

Boullier emellett azonban nem győzte méltatni Buttont: „Az emberek azt gondolják, hogy Fernando az egyik legjobb versenyző, és igazuk is van. Csakhogy ezzel kissé lebecsülik Jensont, aki egy nagyszerű pilóta, és igazán remek munkakapcsolat alakult ki kettejük közt. Az összehasonlításból kiderül, hogy ők ketten eléggé tehetségesek ahhoz, hogy felvegyék a kesztyűt egymással, s versengjenek a másikkal.”

Tagged: