Monacóban dőlhet el Monza sorsa

F1

2015. május 19. kedd, 10:57

Szerző: Strommer Benjamin

Az Olasz Nagydíj képviselői hétvégén ülnek össze Bernie Ecclestone-nal tárgyalni. Az F1 vezérének kérése egyértelmű: fizessenek annyit, mint mindenki más. Alonso sajnálná a pálya elvesztését.

A Formula-1-ben legtöbbet szerepelő versenyhelyszín, Monza sorsa továbbra is bizonytalan 2016-tól kezdődően: a sportágat vezető Bernie Ecclestone még tavaly jelentette ki, ha az olaszok nem egyeznek bele, hogy új szerződésük nem biztosít kedvezőbb feltételeket a többi versenypályáénál, hatalmas tradíciójuk ellenére ki fognak kerülni a körforgásból. A motorsport.com értesülései szerint a felek a hétvégi Monacói Nagydíjon ülnek össze tárgyalni.

Ecclestone álláspontja kristálytiszta: „A helyzet egészen egyszerű. Két éve még olyan emberekkel kötöttem szerződést, akik már nincsenek ott. Ugyanolyan gazdasági feltételekben egyeztünk meg, amelyek a többi európai pályára is vonatkoznak (20 millió euró nagydíjanként). Mindent megbeszéltünk, kezet ráztunk, de a találkozó után semmi sem történt. Igen, Monza része az F1 történetének, de fizetniük kell” – mondta még múlt hónapban az olasz La Gazzetta dello Sportnak.

A mindig hatalmas közönséget vonzó Monza lehetséges elvesztése nem csupán rajongók nemtetszését váltotta ki, a legtöbb versenyző szintén azt szeretné, ha a pályának változatlanul helye maradna a világbajnoki szezonban. „Úgy gondolom, ez az év egyik legjobb versenye” – nyilatkozta Fernando Alonso. „A pódium csodálatos, mivel az összes rajongó kitódul a célegyenesbe. Ez a Ferrari otthona, ami nagyon fontos a Formula-1 számára. Ugyanakkor a Német Nagydíj is nagyon fontos volt, idén mégsem lesz megtartva, tehát ki tudja.”

Tagged: