Kvjat nem foglalkozik Marko kritikájával

F1

2015. május 19. kedd, 16:18

A Red Bull F1-es csapat tanácsadójaként dolgozó Helmut Marko a Spanyol Nagydíj után kissé odaszúrt szerényebb teljesítményük miatt az anyacsapat pilótáinak, ám Danyiil Kvjatot annyira nem foglalkoztatja a kérdés.

Marko ha éles kritikát nem is fogalmazott meg Daniel Ricciardóval és Kvjattal szemben, de a Kleine Zeitung lapnak adott nyilatkozatán akár meg is sértődhetett volna a páros. „A rutinosabb pilótáinknak össze kell szedniük magukat. Paradox módon a legtapasztalatlanabb versenyzőink jobb munkát végeznek náluk” – hangzott az osztrák véleménye, aki ezután a Toro Rosso két újoncát, Max Verstappent és Carlos Sainzot kivételes tehetségeknek titulálta.

A legutóbbi versenyhétvégén, a Spanyol Nagydíjon a fiókcsapat ifjoncai elsősorban az időmérő edzésen brillíroztak, ahol jobb helyen végeztek, mint a Red Bull versenyzői. Magán a versenyen aztán már összességében a red bullosok szállították a jobb eredményt, ami azért jelentősen árnyalja a képet. Kvjatot az Autosport arról kérdezte, mit szól Marko feléjük megfogalmazott kritikájához.

A 21 éves orosz a következőt felelte: „Nem vagyok frusztrált miatta, vagy bármi ilyesmi. Én egyszerűen csak próbálom a legjobbat adni magamból a csapatnak, mert csak így tudunk túljutni a nehézségeinken. Én tisztában vagyok a bennem rejlő potenciálokkal, és jelen pillanatban ez nekem elég. Meglátjuk, hogy sikerül-e ezt egy nap a külvilágnak is megmutatnom.”

Marko kritikája azért is tűnik kicsit jogtalannak, mert Kvjat alatt idén már három alkalommal is megadta magát a Renault-motor, azaz oroszt az egészségesnél jóval több műszaki probléma hátráltatta a szezon eddigi futamain. Noha az érintett bízik benne, hogy a soron következő versenyeken javulni fog a helyzet e téren, túl nagy csodát azért nem vár. 

„Nem tudom, mi fog történni a folytatásban, de nem számítok csodákra, mert ez nem egy olyan probléma, amit egy nap alatt meg lehetne oldani. Lépésről lépésre fogunk haladni, és meglátjuk, ez Monacóban mire lesz elég. Jelen pillanatban nem tudom ezt megmondani. Remélhetőleg odaérünk az elejébe, de nem számítok hatalmas előrelépésre. Együtt kell felépítenünk mindent, lépésről lépésre” – ismételte magát a Formula-1 másodévese, akit a barcelonai versenyt követő teszten ugyan egy hidraulikus probléma hátráltatott, ám a Renault erőforrása végre kifogástalanul működött, ezért reméli, hogy ez e hét végén, Monacóban is így lesz. 

Tagged: