Ricciardo: A Red Bull erőssége? Olyan nincs

F1

2015. május 20. szerda, 09:12

Szerző: Strommer Benjamin

Néhány éve még az F1-es mezőny legjobb autójaként tartották számon, az RB11 fejlesztése azonban minden téren tévútra ment, nem csupán a Renault erőforrása okolható.

Még az előző szezonban is, amely során a Renault motor tetemes hátrányban volt a riválisokhoz képest, a Red Bull aerodinamika terén erős autót rakott össze, kiváló kanyarsebességgel, ennek köszönhették, hogy különösebb erőfeszítés nélkül tudtak a konstruktőri bajnokság második helyén végezni. Idén a legtöbb kritika a tavalyinál is gyengébb Renault erőforrást éri – a Red Bull mindkét versenyzője a negyedik, utolsó büntetés nélkül felhasználható darabnál tart –, pedig a karosszéria ugyanúgy kívánalmakat hagy maga után, éles ellentétben az évek során megszokottakkal.

„Semmi esetre nem vagyunk a legjobbak a gyors kanyarokban, nem vagyunk közel az optimálishoz” – idézi az Autosport lap a csapat versenyzőjét, Daniel Ricciardót. „Úgy gondolom, tavaly hiány volt az erőből, de ezt be tudtuk hozni a nagysebességű kanyarokban. Sajnos sehol sem sikerült javulásra szert tennünk. Néhány helyen közel vagyunk, de pillanatnyilag semmilyen terület nem az erősségünk.”

A versenyző hozzátette, élvezi, hogy Sebastian Vettel távozása után a rangidős versenyző szerepét töltheti be. „Nyilvánvaló, hogy megpróbálok egy kissé több terhet helyezni magamra. Tudva, hogy tapasztaltabb vagyok Danyiilnál, a fiúkat pedig jobban ismerem, próbálom kihozni magamból azt a plusz százalékot. Az eredmények nem olyanok, mint szerettük volna, de továbbra is élvezem a kihívást.”

A bajnokság előző évi harmadik helyezettje most hetedik a tabellán 25 pontjával, legjobb eredményként két hatodik pozíciót mutathat fel. Csapattársa, Danyiil Kvjat ezzel szemben 5 ponttal a 15. helyen áll.

Tagged: