A Mini szerződtette Harry Hunt-ot a 2016-os Dakarra

Egyéb

2015. május 20. szerda, 09:30

Szerző: RallySport.hu – Lara

A Mininek már eddig is nagyszerű versenyzői voltak a tereprali világában, ennek ellenére azonban még egy tehetséges pilótát megkaparintott magának – Harry Hunt lett a legújabb reménysége a brit csapatnak, aki már biztos, hogy részese lesz a 2016-os Dakarnak.

Az All4Racing tagjaként a 26 éves londoni Harry Hunt mintegy tízezer kilométert fog levezetni a homokos utak és izgalmas dűnék övezte dél-amerikai részeken. A 2016-os év tehát egy komoly mérföldkő lesz az ő életében, azonban nem tántorodik el a kihívástól, hiszen az autós alapokat már megszerezte raliversenyzőként. 2011-ben az év újonca díjat is elhódította versenytársai elől a rali világbajnokságon, és próba üzemben az Abu Dhabi Desert Challenge-n egy dobogós hellyel köszönte meg az akkor még csak mondhatni hirtelen jött lehetőséget a Mininek.

harry_hunt_mini

„Nagyon örülök, hogy teljesen hivatalossá vált a kapcsolatom a Minivel, és hogy együtt készülhetünk a legnagyobb futamra, a Dakarra. Tudom, hogy nagyon kemény kilométerek várnak rám, és egyfajta nyomást is érzek magamon, hiszen egy bajnok márkáról beszélünk. Bízom benne, hogy jövő év elején egy jó eredménnyel meg tudom köszönni a csapatnak a bizalmat.” – mondta el Harry Hunt.

Michelle Roberts a Mini UK igazgatója: „Nagyon izgatott vagyok, hogy egy ilyen fiatal és tehetséges versenyzőt állítottunk magunk mellé. Alig várom, hogy igazi versenykörülmények között, a Dakaron láthassam versenyezni.”