A Ferrari nem lehet elégedett a helyzetével

F1

2015. május 21. csütörtök, 08:16

Szerző: Gellérfi Gergő

A monacói F1-es hétvége kezdetén Sebastian Vettelt a Ferrari hátrányáról kérdezték, s emellett arról is beszélt a német, hogy a Ferrari fent hagyja-e autóján a Barcelonában bevetett új elemeket.

A Ferrari a fejlesztéseknek köszönhetően magabiztosan érkezett meg a Spanyol Nagydíjra, ám ismét nem volt esélyük sem a pole-ért, sem a győzelemért harcolni, s Vettel a második helyért is csak azért küzdhetett, mert Hamilton elrontotta a rajtját. Erre utalt a Monacói Nagydíj előtti sajtótájékoztatón is a német, aki hangsúlyozta, hogy nem a harmadik hellyel van baja, hanem a lemaradás mértékével:

„Barcelonában azt vártuk, hogy közelebb leszünk, s bár természetesen nem lehetünk elégedettek az élmezőnyhöz viszonyított lemaradásunkkal, magával az eredménnyel egészen ki vagyok békülve. Sikerült ugyan előrelépést tennünk, ám valami oknál fogva alulteljesítettünk” – mondta a német, aki azt is elárulta, hogy bár Barcelonában nem a várt eredményt hozták, kitartanak az ott bevetett új alkatrészek mellett.

vettel_barc_n

„Bízunk benne, hogy ez a helyes út, ezért úgy döntöttünk, hogy az új elemeket az autón hagyjuk. A teszten begyűjtött adatokból próbáljuk a lehető legjobban megérteni a dolgot, s persze itt is próbálkozhatunk, ha kétségeink vannak valamivel kapcsolatban. Aztán majd meglátjuk, hol is tartunk” – mondta a német, aki magáról a pálya jellegzetességeiről is szólt pár szót, ami Monacóban természetesen kézenfekvő téma:

„Monaco nagyon nagy kihívást jelent. Tudjuk, hogy a kvalifikáció nagyon fontos itt, hiszen ha nem futsz tökéletes kört, nehéz vasárnapod lehet. Más pályákhoz viszonyítva a versenyző itt valamivel többet számít, legalábbis úgy érzem, s bár az egyértelmű, hogy nem mi vagyunk a favoritok, itt mindig megvan az esélye annak, hogy történik majd valami, a mi autónk pedig nagy általánosságban mindenhol jól működik.”

Tagged: