Súlyemelő vb – Lerch Zsolt 8., Soóky Gergely 5. lett csoportjában

image A magyar csapatból elsőként bemutatkozó Lerch Zsolt nyolcadikként zárt a 69 kilósok D csoportjában a súlyemelők olimpiai kvalifikációs világbajnokságának vasárnapi versenynapján a kazahsztáni Almatiban.

    A Veresegyházi FSK emelője jóval előrébb végezhetett volna, ám – amint azt Ördögh István szövetségi kapitány az MTI tudósítójának elmondta – a bemelegítés során megsérült. Azt már a válogatott keretorvosa, Krivanek László tette hozzá, hogy Lerch a derekával bajlódik. Bár sikerült délelőtti fellépésére úgy-ahogy „összedrótozni”, tudásához képest csak jóval szerényebb súlyokkal tudott elbánni: szakításban 115, lökésben pedig – ahol harmadik gyakorlatára már ki sem jött – 145 kilót teljesített, így összetettben 260 kilogrammig jutott.
    Hogy összproduktumával a teljes rangsorban hol végez, csak akkor dől el, amikor a kategória további három csoportjának a versenyei is véget érnek. A legjobbakat felvonultató A csoport viadalát hétfő este rendezik meg.
    Ugyanígy később derül fény az almati vb-n szintén vasárnap bemutatkozott Soóky Gergelynek, az idei Európa-bajnokságon 261 kilós összteljesítménnyel hatodik helyezett magyar emelő végső pozíciójára. A győri Rekard SE sportolója a 62 kilogrammos kategória B csoportjában szerepelt, 118 kilót szakított, 154-et lökött, így összetett eredménye 272 kilogramm lett, ezzel pedig – a C és D csoport eredményeit is figyelembe véve – ötödikként zárt.
    Itt az A csoport küzdelmeit budapesti idő szerint a délutáni órákban bonyolítják le.
    A nap folyamán még egy súlycsoportban hirdetnek győztest: a női 48 kg-ban, amelyben nincs magyar induló.

Forrás: • xlsport.hu –

• Nyisson számlát a bet365-nél ma és igényelje 100%-os induló bónuszát. AKÁR 15.000 FT BEFIZETÉSI BÓNUSZ!