Raikkönen szerint nem elég nagy kihívás az F1

F1

2015. május 31. vasárnap, 14:04

Szerző: Strommer Benjamin

Érdekesebb versenyek, gyorsabb autók és „a többi dolog” – így fest Kimi Raikkönen számára az ideális Formula-1. A rádiózás teljes betiltását azonban nem tartja okos ötletnek.

Hosszú idő óta hallhatunk véleményeket versenyzőktől, akik nem elégedettek a Formula-1 jelenlegi helyzetével – főleg abban találnak kivetnivalót, hogy az egyes szabályváltoztatások nemhogy gyorsítanának, helyette mindig lassítanak az autók sebességén. Sebastian Vettel és Felipe Massa többször hangot adott már elégedetlenségének, a sorba egy újabb tapasztalt pilóta, Kimi Raikkönen is beállt.

„Nyilvánvaló, hogy valamit meg kell változtatni a jövőben, hogy izgalmasabb legyen, és nagyobb kihívás számunkra is. Jó lenne gyorsabb autókat látni, és a többi dolgot” – idézi Raikkönen szavait a crash.net.

Túlzott konkrétumokat nem fogalmazott meg, abban viszont egészen biztos, hogy nem a rádiózás teljes betiltása jelentene megoldást. „Lényegében úgy gondolom, hogy a jelenlegi korlátozás egyikünk számára sem nagy ügy. De ha a rádiózást teljesen kivennék, az nagyon sok mindent megváltoztatna, az elején pedig valószínűleg a versenyeket sem fejeznénk be. Nem gondolom, hogy ez lenne a módja az F1 érdekesebbé tételének.”

A nagyobb csapatokból álló Stratégiai Csoport mindenesetre már határozott számos szabályváltoztatásról, amely a Raikkönennek megfelelő irányba tolná a sportot, a 2017-es szezonra a mostaninál öt-hat másodperccel gyorsabb autókat ígérnek. Kérdéses persze, hogy hol lesz addigra a finn versenyző…

Tagged: