Tényleg jobb a Sauber idei párosa?

F1

2015. május 31. vasárnap, 17:25

Ha a ponttáblázatra tekintünk, mindenképp, hiszen a hinwili F1-es csapat 21 pontot szerzett a tavalyi nullához képest – de Monsiha Kaltenborn szerint is pilótáinak köszönhető az előrelépés.

Monisha Kaltenborn nemrég úgy vélekedett, hogy csapata megfelelő pozícióban van ahhoz, hogy új szponzorokat szerezzen magának, de nem felejtkezett el azokról sem, akiknek köszönhetően nyilvánvalóvá vált a Sauber idei remek szereplése. A csapatfőnök szerint Felipe Nasr-Marcus Ericsson páros nagy különbséget jelent Adrian Sutilhoz és Esteban Gutierrezhez képest, annak ellenére, hogy a mostani összeállítást mindenki fizetősnek bélyegzi.

A Sauber tavaly nulla pontot szerzett, legjobb eredményük az évadnyitó Ausztrál Nagydíjon szerzett 11. és 12. pozíció volt. Érdekes, hogy Nasr és Ericsson is Melbourne-ben érte el idei legjobb eredményét: a brazil pilóta zseniális ötödik hellyel debütált, míg Marcus Ericcson nyolcadik hellyel és első F1-ees pontjaival nyitotta második évadát.

„A pilótáinknak köszönhetően lettünk ilyen jók. Nagyszerűen dolgoznak együtt a csapattal, és folyamatosan tanulnak” – mondta Kaltenborn a brazil Globónak, majd rátért a Sauber tavalyi párosára, akik egyetlen egy pontot sem tudtak összeszedni a 2014-es szezon alatt. „Nem volt könnyű a számukra, de nem hibáztathatóak ezért. Az igaz, hogy nem biztosítottunk számukra egy jó autót, de a jelenlegi versenyzőinken is érezhető, hogy másfajta mentalitással állnak a munkához.”

Tagged: