Verstappen apja is beszólt Massának

F1

2015. június 6. szombat, 18:45

Szerző: Gellérfi Gergő

Max Verstappen után édesapja, az egy évtizeden át szintén az F1-ben szereplő Jos is megmondta a magáét Felipe Massáról, aki belekötött a 17 esztendős újoncba monacói balesete kapcsán.

Majdnem két héttel a Monacói Nagydíjat követően két beszédtéma nem nagyon akar elcsitulni: a Mercedes (és Lewis Hamilton) taktikai ballépése, mely a győzelembe került, valamint Max Verstappen balesete, mellyel kapcsolatban a montreali sajtótájékoztatón is lezajlott egy ütésváltás a 17 esztendős pilóta és a rutinos brazil, Felipe Massa közt, aki kritikával illette a hollandot.

„Mindenkinek meglehet a saját véleménye. Ez egy dolog, viszont az adatok azt mutatták, hogy a balesetem körében pontosan ugyanott fékeztem, mint egy körrel korábban. De megkaptam a büntetést, most már Kanadára koncentrálok” – mondta Verstappen a sajtótájékoztatón, majd Massához fordulva így szólt: „Talán neked meg vissza kellene nézned, hogy mi történt a tavalyi kanadai versenyen.”

verstappen_monaco

A holland a 2014-es Kanadai Nagydíj utolsó köreire gondolt, amikor Massa Sergio Pereznek ütközött neki hátulról, első ránézésre hasonló módon. Ám azért a balesetért az elöl haladó mexikói kapott büntetést, és Massa igyekezett is megvédeni magát. „Az azért egy kicsit más helyzet volt, nem?” Mellette voltam, és ő oldalra kormányozta az autóját fékezés közben. Nem hiszem, hogy fékezés közben szabad lenne mozgatni az autót, ráadásul már az előtt elkezdte, hogy lassítani kezdett volna.”

A buliba most beszállt Max édesapja, Jos is, akinek karrierje a 2000-es évek elején időbeli átfedésben volt Massáéval: „Ez tipikus Massa! Mindig valaki más miatt nyafog… Úgy gondolom, hogy inkább a saját helyéért kellene aggódnia. Harmincnégy esztendős, már jó ideje a Formula-1-ben van. Ebben az értelemben tulajdonképpen Massa életkora nagyobb ügy, mint Maxé” – írta az idősebbik Verstappen a De Telegraaf hasábjain.

Tagged: