Idén először nem Lopez nyerte az első versenyt

WTCC

2015. június 7. vasárnap, 11:46

Yvan Muller kényelmes rajt-cél győzelmet aratott a WTCC első moszkvai futamán, megelőzve csapattársát és Gabriele Tarquinit. Michelisz Norbert egy helyet javítva hetedikként futott be.

A rajtnál az első két sor változatlan felállásban jött el, Yvan Muller meg tudta tartani a vezetést Jose Maria Lopez előtt, őket pedig Gabriele Tarquini és Rob Huff követte. Michelisz a 8. helyről egyet tudott előrelépni, köszönhetően a nyitó kanyarokat elrontó és így visszacsúszó Hugo Valentének.

Az első körben nem mindenki úszta meg koccanás nélkül a tolakodást. Stefano d’Aste kicsúszott Mehdi Bennanival együtt, míg a két holland, Tom Coronel és Jaap van Lagen is összeértek, amiből előbbi jött ki rosszabbul, hiszen a pályáról lecsúszva a mezőny végére került.

Dppi_03715008_164

Remekül kezdtek hazai közönségük előtt a Ladák, hiszen Huff képes volt tartani a lépést Tarquinivel a 4. helyen, miközben távol is tartotta magától Ma Csing-Hua Citroenjét. A rajt után lökdösődésbe keveredő van Lagen is képes volt magasabb fokozatra kapcsolni, és néhány szép előzéssel felküzdötte magát a pontszerzők közé.

Muller az élen fokozatosan lépett el Lopeztől, akinek egyre inkább már hátrafelé kellett figyelnie. Szerencséjére üldözői kellően lefoglalták egymást, Huff ugyanis mindenképpen szerette volna dobogóra juttatni a Ladát, néhány közeli támadást leszámítva azonban nem tudott mit kezdeni Tarquinivel, így a világbajnok kénytelen volt beérni a 4. hellyel, ami így is csapata idei legjobb eredménye.

Muller könnyedén nyerte a futamot, így idén először fordult elő, hogy nem Lopez győzött a hétvége első versenyén. Az argentin így is második lett, pontelőnye tehát nem sokkal csökkent, míg a dobogó harmadik fokára idén először Tarquini állhatott fel a Hondával.

A kevés előzést hozó versenyen Michelisz Norbert a 7. helyen ért be a célba, maga mögött tartva márkatársát, Tiago Monteirót és Sebastien Loeböt is. A Yokohama Trophy legjobbja Tom Chilton lett, akit egy és fél másodperccel Michelisz előtt intettek le a hatodik helyen. 

A második verseny 12:25-kör rajtol Moszkvában.

 

A futam végeredménye:

CG43rVSXIAApQqW