Breen harmadik győzelmét szerezte az Azori-szigeteken

Rali

2015. június 8. hétfő, 14:20

Szerző: RallySport.hu – Lara

Magabiztos, egy perces előnnyel nyerte meg az Azori-szigetek Eb küzdelmeit Craig Breen. Az ír versenyző Kajetan Kajetanowicz-cal volt nagy harcban, de végül egy rossz gumiválasztást követően a lengyel már nem tudott kedvére autózni. Botka egy tizenkettedik, míg Ranga egy huszadik hellyel térhet haza.

A szombati versenynap első részén Ricardo Moura autózott egy hatalmasat – a portugál még ha csak hajszállal is, de gyorsabb volt Kajto-tól. Összetettbeli helyén ezzel a szakaszgyőzelemmel nem tudott javítani, de a harmadik helyét még jobban bebiztosította a Fiestával, ugyanis Bruno Magalhaes előtt 50 másodperccel sikerült végeznie. 

02_breen

A lengyel a már említett szombati kezdő részen közvetlen Moura mögött végzett, és ezzel összetettben maga mögé utasította Breent. Az ír ezt követően felébredt, visszaragadta magához az első helyet, és végig, az utolsó méterekig határozottan növelte előnyét nagy vetélytársával szemben.

„Próbáltam a lehető legkevesebb kockázattal autózni, és csak arra koncentrálni, ami a célom volt – megnyerni a ralit. Nagyon boldog vagyok most, és köszönöm a csapatnak is a támogatást, hiszen nélkülük ez nem valósulhatott meg. Kajto-val egy izgalmasat csatáztunk, remélem, máskor is lesz még ilyenhez szerencsém.” – mondta el Breen.

Botka Dávid ugyan célba ért, de közel sem sikerültek problémamentesre a kilométerei. A Mitsubishi-ben először difi gondok keletkeztek, majd a szervókormány sem akarta az igazat, így egy helyet rontva az előző napi eredményéhez képest, abszolút tizenkettedik helye mellett az ERC2-ben másodikként gurulhatott át a célon, amivel négy pontra csökkentette hátrányát az élen álló Stajffal szemben. Ranga Péter egész jól felautózta magát a középmezőnybe – a pécsi versenyző az első napot követően a harminckilencedik helyről kezdett el felzárkózni.

A Sata Rally Acores végeredménye: