Vettel még a Red Bull részének érzi magát

F1

2015. június 12. péntek, 09:11

Ha egy pilóta hosszú ideig áll valamelyik F1-es csapat alkalmazásában, érzelmileg nehezen tud elszakadni tőle akkor is, ha egy idő után máshova igazol. Ennek a jelenségnek az ékes példája ma Sebastian Vettel.

A német idén már a Ferrari versenyzője, ám korábban szinte fél életét a Red Bull kötelékében töltötte, akiknek F1-es csapataiban 2007 óta versenyez, és az évek során az egyik legsikeresebb párost alkották négy egyéni és négy konstruktőri címet szerezve. Vettel viszont továbbra is hangoztatja, hogy új kihívások keresése miatt távozott az energiaitalosoktól, nem pedig azért, mert megromlott volna a viszonyuk.

Dppi_00114021_378

„Noha már nem vagyok a Red Bull tagja, mégis úgy érzem, hogy kötődök hozzájuk bizonyos módon” – mondta az APA hírügynökségnek, majd a cég elnökéről, Dietrich Mateschitzről is beszélt: „Nagyon-nagyon jó a kapcsolatom vele, semmilyen vitánk nincs egymással, sőt, éppen ellenkezőleg.”

A jövő hétvégén a mezőny a Red Bull Ringre látogat, ami az istálló saját pályája, és ez a tény még Vettel számára is különlegessé teszi a hétvégét, dacára annak, hogy egy rivális alakulatról van szó.

„Tudom, hogy mekkora erőfeszítést fektetnek a futam megrendezésébe” – mondta Vettel. „Emiatt ez a verseny még mindig közelebb áll hozzám, mint sok másik, noha kétségtelen, hogy immár inkább Monzára tekintek hazai pályaként.”

Tagged: