Hamilton: Ez a tavalyinál is sokkal jobb!

F1

2015. június 12. péntek, 19:35

2014-ben 19-ből 11 nagydíjat megnyert a Mercedesszel, és elhódított pályafutása második F1-es vb-címét, Lewis Hamilton mégis azt állítja, idei versenyautójában még a tavalyinál is sokkal jobban érzi magát.

Olyan nagyon persze nem kell meglepődnünk ezen a kijelentésen, elvégre természetes, hogy egyik évről a másikra fejlődnek az F1es autók (ha csak nincsenek közben jelentősebb mértékű szabályváltozások, de tavalyról idénre nem voltak), a Mercedes pedig 2015-re is átmentette dominanciáját, amelynek köszönhetően Hamilton az eddigi hét versenyből négyet megnyert, és 17 pont előnnyel vezeti a bajnoki tabellát csapattársa, Nico Rosberg előtt.

„Elégedett vagyok az autóval. Általában véve azt hiszem, hogy ebben az autóban még a tavalyinál is sokkal jobban érzem magam. Nem tudom megmondani, miért, egyszerűen csak otthonosabban érzem magam benne” – hangzott Hamilton nyilatkozata, amely nyilván egyben egy üzenet is a riválisoknak a brit részéről, hogy idén még többre lenne szükségük ahhoz, hogy véghezvigyék azt, ami már tavaly sem sikerült nekik: legyőzni őt a vb-címért folyó harcban. 

Hogy minek tulajdonítja azt, hogy idén még jobban érzi magát a csapat autójában, mint az előző évben? „Ez már a harmadik közös évünk a Mercedesszel, és egy kis időbe telt, mire összeszoktam ezzel az új csapattal, és tényleg azzá formálták ezt az autót – fékhatás és minden más tekintetében –, amire én mindig is vágytam. Most minden remekül működik, és úgy érzem, én is gyorsultam magamhoz képest tavaly óta, ami jó dolog” – fogalmazott a Mercedes világbajnoka.

Tagged: