Vérfürdő egy az F1-hez kötődő rendezvényen

F1

2015. június 20. szombat, 18:22

Szerző: Gellérfi Gergő

Az Osztrák Nagydíjnak otthont adó Stájerország központjában, Grazban legalább három ember meghalt, amikor egy a futamhoz kapcsolódó rendezvényen egy férfi szándékosan a tömegbe hajtott.

Legalább három ember meghalt, amikor egy osztrák férfi a tömegbe hajtott Stájerország központjában, Grazban. Az ok, ami miatt portálunk is beszámol a szörnyű esetről az, hogy az esemény, ahol legalább két ember meghalt, s több mint harminc ember megsérült, egy a Formula-1-es Osztrák Nagydíjhoz kapcsolódó rendezvény volt. Graz, Ausztria második legnagyobb városa nagyjából egy órányi autóútra található a Red Bull Ringtől.

rbr_bika_2015_fekete

Az elsődleges jelentések szerint a 26 éves sofőr először a város egy másik pontján gázolt el egy kerékpárost, ezt követően hajtott a tömegbe a Herrengassén. A férfi ezt követően kiszállt autójából, és késsel támadt áldozataira, mielőtt őrizetbe vették. A sajtóbeszámolók szerint a borzalmas támadás nem terrorcselekmény volt, hanem az elkövető családi problémáira vezethető vissza.

Az incidenssel kapcsolatban megszólalt a Red Bull tanácsadója Helmut Marko, aki maga is grazi: „Ez az eset egész Ausztriára árnyékot vet, a Formula-1-hez viszont nincs köze.” A szervezők hivatalos közleményt bocsátottak ki: „Megrendülve hallottuk a grazi ámokfutás hírét. E pillanatban nem tervezzük, hogy bármely pontján is módosulna az Osztrák Nagydíj programja.”

Tagged: