Újdonság a brit nyár a Pirelli számára

F1

2015. július 3. péntek, 18:54

Régóta nem fogadta már ilyen meleg idő az F1 mezőnyét a Brit Nagydíjon – noha a verseny már jó ideje őrzi koranyári időpontját a naptárban, ritkán fordul elő, hogy nem fenyegeti eső a mezőnyt.

Erre a hétvégére ugyanis minimális a csapaték valószínűsége a pálya felett, pénteken pedig 23 fokos levegő- és 40 fok feletti aszfalthőmérséklet köszöntötte a mezőnyt, ami Nagy-Britanniában már igazi kánikulának számít. A versenyzőket meg is lepte valamelyest a meleg, a Pirellinél azonban erre is fel voltak készülve.

Dppi_00115010_049

„Az elmúlt öt év során még nem tapasztaltunk ilyen forró körülményeket a silverstone-i nagydíjhétvégén, és éppen ennek a lehetősége késztetett minket arra, hogy a két legkeményebb gumit hozzuk a pályára” – mondta Paul Hembery, az olasz gumicég sportigazgatója. „Az oldalirányú erőhatások tekintetében Silverstone a három leginkább megerőltető helyszín egyike a szezon során, a terhelések tehát nem elhanyagolhatók.”

A péntek alapján gyakran már körvonalazni lehet a vasárnapi legnépszerűbb taktikát, most azonban az időjárás miatt ez még nem lehetséges. „A gumik eddig pontosan úgy teljesítettek, ahogy azt vártuk is, de még nem teljesen egyértelmű, hogy egy- vagy kétkiállásos lesz-e a verseny vasárnap” – folyatta Hembery. „Az időjárás ugyanis itt igencsak változékony, ami nagy hatást gyakorol majd a pálya állapotának javulására. Az abroncsok elhasználódása nem kellene, hogy gondot jelentsen, viszont azért számítunk bizonyos mértékű kopásra, ami remélhetőleg stratégiai változatossággal és több előzési lehetőséggel jár majd.”

Tagged: