Dennis: Buttonnak szerződése van 2016-ra is

F1

2015. július 9. csütörtök, 17:50

A jövőjéről szóló spekulációk és annak ellenére, hogy az F1-es McLaren csapatnak van két tehetséges és fiatal jelöltje, Jenson Button a 2016-os évet még a wokingi istállónál töltheti.

Ezt a csapatfőnök, Ron Dennis jelentette ki a Sky Sports F1-nek adott széleskörű interjújában. Jenson Buttonnak ugyanis érvényes szerződése van 2016 végéig. Dennis kijelentette, hogy a brit a következő évben is elfoglalhatja a helyét a csapatban, dacára annak, hogy a wokingi istállónak van két tehetséges, fiatal pilótája, akik közül az egyik már megízlelhette, hogy milyen az élet a paddockban pilótaként. Kevin Magnussen 2014-ben már versenyzett a legendás csapatnál, az idénynyitó Ausztrál Nagydíjon pedig egy dobogós helyezést is sikerült szereznie, mellette pedig az a Stoffel Vandoorne várakozik az ülésre, aki jelenleg a GP2-ben tündököl.

_L4R8568_resize

„Jenson Buttonnak kétéves szerződése van a McLarennel. Jelen pillanatban nem is gondolkodunk más pilótákon” – mondta a csapatfőnök. Emellett mind Buttont, mind Fernando Alonsót dicsérte amiatt, hogy mennyire eltűrték azt, ami ebben a szezonban történt velük. Az eddigi kilenc futam során ugyanis mindössze öt pontot sikerült gyűjteniük. „Mindketten csodálatos munkát végeznek. Nagyon, de nagyon könnyű lenne mindkettőjük számára, hogy panaszkodjanak a McLaren miatt, viszont nem teszik”- tette hozzá.

Emellett a McLaren főnöke nem győzte hangsúlyozni, hogy a csapat és a motorszállító Honda fáradhatatlanul dolgozik azon, hogy a szezon hátralevő részére fejleszteni tudják az autót.

Tagged: