Red Bull: Mikor jön már a Renault-fejlesztés?

F1

2015. július 13. hétfő, 15:36

Szerző: Strommer Benjamin

„A türelemből nem vagyunk valami jók” – jelentette ki Christian Horner. Az F1-es csapatnak ennek ellenére legalább két-három hónapot kell várnia, mire megkaphatja a kezdetleges fázisban levő újításokat.

Szinte már lehetetlen követni, milyen motorfejlesztési stratégiát alkalmaz idén a Renault és partnercsapata, a Red Bull. Korábban, a lehangoló eredmények láttán felmerült, hogy a szezon közbeni módosításokra felhasználható zsetonokkal csak az idény utolsó szakaszában élnek, hogy ezzel is 2016-ra koncentráljanak – maga Christian Horner, a Red Bull csapatfőnöke szólította fel a franciákat, járjanak el így, áldozzák be a jelenlegi szezont.

Most azonban éppen Hornernek lett sokkal sietősebb – talán ez a jel is arra utal, hogy a páros jövőre már nem működik együtt? –, az istálló vezetője türelmetlenül várja a Renault fejlesztéseit. A motorgyártó egyelőre egyetlen hengeren tesztel különböző koncepciókat, hosszú időnek el kell telnie addig, amíg a munka bármiféle gyümölcse pályára kerül.

„Ez természetesen próbára teszi a türelmünk” – fogalmazott Christian Horner a formula1.com-nak. „Mint minden más versengő csapat, mi is azt szeretnénk, ha a teljesítmény már tegnap meg lett volna, sajnos azonban a motoroknál az átfutási idő jóval hosszabb, mint a karosszéria esetében. A türelemből pedig nem vagyunk valami jók. Teljesítményt akarunk annyira hamar, amennyire csak lehetséges.”

Horner úgy becsüli, hogy – az eredeti terveknek megfelelően – csak a tengerentúli versenyeken juthatnak hozzá a módosított erőforráshoz. „A jelenlegi helyzetből kiindulva valószínűleg legalább pár hónapot várni kell. Kettőt-hármat. Ebben az évben meg kell valósulniuk, ugyanakkor amit idén megtanulsz, az a következő szezonban is segíteni fog. Amennyire tudomásom van róla, a fékpadon jól haladnak. Most stratégiai döntéseket kell hozniuk a megvalósításról, és kijelölni az irányt, amit a szezon maradék részére akarnak követni. Ennek óriási kihatása lesz a következő évre” – zárta helyzetjelentéssel Horner.

Tagged: