Magnussen Alonsót és Buttont lesi

F1

2015. július 14. kedd, 09:53

Szerző: Strommer Benjamin

A mezőny két legjobbjának tartja a McLaren párosát, elmondása szerint pedig sokat tanul tőlük – ugyanakkor optimista, hogy valamelyiküket ki tudja szorítani az F1-es csapattól jövőre.

Kevin Magnussen valósággal berobbant a Formula-1-be 2014 elején – második lett bemutatkozásán –, egy évvel később azonban már nem a csapat tagja, mivel az istálló Fernando Alonsóra cserélte őt, miközben megtartotta Jenson Buttont. Magnussent a tartalékpilóta szerepébe léptették vissza, a dán versenyző célja most az, hogy a minél hamarabbi jövőben visszatérjen a kategóriába.

„Rengeteget tanulok. Véleményem szerint ők a két legjobb versenyző a Formula-1-ben, és egyben a jelenlegi legtapasztaltabbak, ezért rengeteget lehet tanulni abból, hogyan dolgoznak együtt a mérnökökkel, az egész csapattal” – mondta Magnussen a gpupdate.net-nek. „Nyilvánvalóan abból is, ahogy vezetnek: én magam is jó versenyző vagyok, tudom, hogyan kell, de van még mit fejlődni. A fedélzeti felvételeket nézem, áttekintem és kielemzem az adataikat.”

Annak ellenére azonban, hogy érezhető tisztelettel beszél a McLaren két világbajnokáról, továbbra is célja, hogy a közeljövőben átvegye egyikük helyét. „Továbbra is ezzel a csapattal vagyok, ők változatlanul hisznek bennem, ezért is van szerződésük velem. A zsebükben akarnak tartani, ez az oka, hogy szerződésük van velem.”

„Remélhetőleg már jövőre újra versenyülésben leszek. Ha nem is itt, bízom benne, hogy a McLaren egy másik ülésbe fog segíteni engem. Ésszerű keretek között boldog vagyok. Annak nem örülök, hogy nem versenyzek, de az általános helyzetemnek igen.”

Tagged: