A McLarentől érkezhet az új Williams-pilóta?

F1

2015. július 14. kedd, 18:55

Szerző: Gellérfi Gergő

Beindult az uborkaszezon, egyre másnak érkeznek a találgatások az F1-es pilóták jövőjével kapcsolatban: a Mercedest leszámítva minden nagycsapatnál változás történhet.

Annak ellenére, hogy bizonyos jelek, mindenekelőtt Ron Dennis dániai látogatása, arra utalnak, hogy a McLaren jövőre Kevin Magnussent látná szívesen Fernando Alonso mellett, mégis előfordulhat, hogy Jenson Button és Stoffel Vandoorne egymás riválisai lesznek a pilótakeringő során. Az ügynek külön pikantériája, hogy a belga nemrég szakított a The Sports Partnership nevű menedzsercéggel, melyet Richard Goddard vezet, de a 2009-es világbajnok is fontos szerepet tölt be benne.

A sajtó most azt szellőztette meg, hogy abban az esetben, ha Magnussen lesz a befutó, esetlegesen mindkét pilóta ugyanabba az irányba nézelődne – ez egyúttal megmagyarázná Vandoorne váltását is, hiszen egyébként érdekütközés alakulna ki. A belga a holland Formule 1 magazinnak nem részletezte az okokat: „Nem akarok túl sokat beszélni róla. Ez egészen normális dolog, néha más versenyzők is változtatnak a menedzsmentjükön…”

vandoorne_button

Amennyiben a Ferrari valóban kivásárolja Bottast a Williams-szerződésből, minden bizonnyal a grove-iak ülése lesz a legkelendőbb szabad hely a piacon, ahol végül mind Button, mind Vandoorne szóba jöhet. Utóbbit az is az üzlethez kapcsolgatja, hogy ezt követően ugyanaz a cég irányíthatja a karrierjét, mely Valtteri Bottas pályafutását is egyengeti.

A grove-iaknál valamelyik pilóta távozása esetén a juniorversenyző, Alex Lynn is szóba jöhet, akárcsak Nico Hülkenberg, aki annak idején a Williamsszel kezdte meg F1-es karrierjét. A friss Le Mans-győztes nemrég leszögezte, hogy nem neheztel a Williamsre azért, mert annak idején félreállították Pastor Maldonado miatt – a sejtések szerint az az Adam Parr hozta meg erről a végső döntést, aki azóta már nincs a csapatnál.

Tagged: