Dennis szerint a megfelelő emberek irányítják a McLarent

F1

2015. július 15. szerda, 13:52

A McLaren elnök-vezérigazgatója szerint semmi probléma nincsen F1-es csapata irányításával, és teljesen megbízik Eric Boullier-ben, valamint Jonathan Neale-ben, a jelenlegi vezetőkben.

A Brit Nagydíj előtt Eddie Jordan, a BBC szakértője azt mondta, hogy szerinte a McLaren menedzsmentjében kell keresni az okát a gárda idei szenvedésének, Ron Dennis, a wokingi birodalom atyja és első embere pedig erre válaszul egyszerűen a „falu bolondjának” nevezte a volt csapatvezetőt. Az Autosprint legfrissebb számában a sokat megélt vezető bővebben is megvédte a mundér becsületét, és támogatásáról biztosította csapata jelenlegi irányítóit.

„Eljárok a nagydíjakra, de én az egész csoport vezérigazgatója vagyok, melyek más projekteket is magukba foglalnak a Forma-1-en kívül. Persze, az F1 nagyon fontos része az üzletnek, de nincsen konkrét feladatom. Megfigyelő vagyok, részt veszek a találkozókon, de függetlenül az eseményektől. A véleményemet tiszteletben tartják, mivel nagy tapasztalattal rendelkezem, de nem szeretnék beleavatkozni minden részletbe. Az én szerepem annyiból áll, hogy összetartom a csapatot, és hogy megóvjam a darabokra hullástól.”

Dennis szerint a csapata hamarosan büszke lesz arra, hogyan sikerült felállni a padlóról – a gárda legrosszabb időszakának kellős közepén van évtizedekre visszamenőleg, a 68 éves üzletember mclarenes szerepvállalásának pedig valóban a legsilányabb termése az idei, keservesen összegyűjtött 4 pont. „A csapatot megfelelően irányítják, és a menedzsment szempontjából ez az egyik legjobb időszak a gárda történetében, annak ellenére, hogy ilyen gyatrák az eredmények. Ezt még a pilóták is megértik, ami látható pozitív hozzáállásukon. A McLarennek ez a nyilvános arca, és néhány hónapon belül büszkén tekintünk arra, hogyan sikerült felállnunk. Efelől nincsenek kétségeim.”

Tagged: