DTM: Nem volt ellenfele a Mercedesnek a szakadó esőben

Túraautó

2016. augusztus 20. szombat, 13:16

Szerző: Dezső Attila, Fotó: DTM

Egy remek előzés döntött a győzelemről a Német Túraautó bajnokság első moszkvai futamán, ahol végig szakadó esőben versenyeztek a pilóták, a Mercedes pedig megállíthatatlannak bizonyult.

Már az időmérő is félig nedves körülmények között, nem sokkal a rajt előtt viszont leszakadt az ég a Moscow Raceway-en, így a mezőny a biztonsági autó mögött volt kénytelen nekivágni a futamnak. Három környi tapogatózás után a versenybíróság a zöld zászló mellett döntött, Robert Wickens pedig nem is teketóriázott, és néhány kanyar után megelőzte pole-ból induló Gary Paffettet. A versenyzőket nem ijesztették meg a minimális látási viszonyok és a pályán álló víz sem, akik főleg a középmezőnyben akcióztak – miközben Wickens körről körre növelte előnyét márkatársai előtt.

Paffett annyira nem tudta vele tartani a lépést, hogy Paul di Resta is utat talált mellette, a karrierje első DTM-versenyét futó F3-as Eb-címvédő, Felix Rosenqvist viszont remekül tartotta magát az első tízben. Di Resta nem tudott elszakadni a brit pilótától, aki ráadásul lőtávolba került hozzá, amikor társa elrontotta az utolsó kanyart – előzésre végül nem került sor. A kezdeti izgalmak után többé-kevésbé beállt a mezőny sorrendje, meglepetésre a bajnoki éllovas Marco Wittmann sem tudott előrelépni a 19. pozícióból.

A futam vége felé di Resta és Paffett is közelebb kerülni az éllovashoz, de elenyésző volt az időnyereségük, így nem tudtak beleszólni a győzelemért folyó csatába. Hátrébb Maxime Martin azért küzdött, hogy egyáltalán megőrizze a BMW egyetlen top 10-es pozícióját ezen a délutánon, a hatodik helyet – a franciának három Audit kellett feltartóztatnia. Sikerült is neki, ahogyan Wickens is bezsebelte idei második győzelmét di Resta, Paffett és Maximilian Götz előtt – megszerezve az első négy helyet a Mercedesnek. A kanadai győztes egyébként ezzel az eredménnyel – és hogy Wittmann pontot sem szerzett – átvette a bajnokság vezetését.

Forrás: www.formula.hu – RSS