ÉLŐ: Lesz ismét meglepetés Malajziában?

Fernando Alonso a mezőny végéről kezdi a versenyt, a spanyol megkapta a Honda új fejlesztésű erőforrását, ráadásul néhány motorkomponenst tartalékba is tettek a Japán Nagydíjra – ez 30+15 rajthelynyi büntetést ért.

Hogy az időjárásról is essék szó: a hétvégére jellemző meleg tovább folytatódik, a levegő hőmérséklete 33, az aszfalté 52 Celsius fok az FIA mérése szerint. Esőnek nyoma sincs.

A Mercedes ezen a hétvégén is magasan a mezőny felett volt, így úgy tűnik, a futam kérdései egyetlen mondatban foglalhatók össze: Hamilton vagy Rosberg? A német 0,4 másodperces lemaradása az időmérőn nem teljesen mérvadó, hiszen mindkét gyorskörébe belehibázott. Alább a két Mercedes-pilóta idei teljesítménye olvasható: a pontok, győzelmek, kiesések, zsinórban szerzett győzelmek és győzelem nélküli sorozatok.

Egyelőre azonban foglalkozzunk Malajziával, ahol Lewis Hamilton szezonjának nyolcadik pole-pozícióját szerezte meg. Mögüle Rosberg, a két Red Bull és két Ferrari indul. Aki kíváncsi a teljes rajtrácsra, itt tekintheti meg.

Rövidesen, pontban 9 órakor indul a Malajziai Nagydíj, a szezon sűrű októberének első állomása: a hónap öt hétvégéjéből négyen F1-es versenyt nézhetünk, jövő héten következik Japán, aztán az Egyesült Államok és Mexikó.

Forrás: www.formula.hu – RSS