Autósport – Nagy Norbert Európa-bajnok lett!​​​​​​​

Fantasztikus magyar siker autósportban! Nagy Norbert idén is Európa-bajnok lett.

Nagy Norbert megvédte Európa-bajnoki címét! A hegyi Európa-bajnokság zárófutamán a magyar klasszis ezüstérmes lett, közben nagy vetélytársa, az olasz Lukas Biciatto megszerezte az első helyet, így mindkét pilóta 212 ponttal zárt az 5-ös kategória élén, és mindketten átvehetik az Európa-bajnoknak járó trófeát.

A mindent eldöntő futamnak a horvátországi Buzetski Dani adott otthont, ahol a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) képviselői szerint nem is alakulhatott volna ennél izgalmasabban a szezon ebben a kategóriában.  Az idei Eb-t Nagy Norbert fantasztikusan kezdte, és úgy is folytatta. Több futamgyőzelme volt, és az előnye kitartott az Európa-bajnokság végéig. Minden egyes állomáson dobogón állt.

Nem véletlen, hogy az FIA-szakemberek megállapították: ez a versenyévad Nagy és Biciatto szemszögéből egy egész estés film alapjául szolgálhatna.

„Kemény szezon van mögöttem. Tanulságos volt. Nehéz volt abból a szempontból, hogy itt nem lehetett hibázni, de ugyanakkor elég gyorsnak kellett lenni, hiszen a különbségek nagyon kicsik lettek az egyes pilóták között” –  mondta az BMW E46-tal versenyző magyar.

„Minden bizonnyal ez volt az utolsó szezonom ebben a kategóriában. Jövőre eggyel feljebb lépek” – tette hozzá az immár kétszeres Európa-bajnok.