A Ferrari máris fél, hogy Kanada rémálom lesz

F1

2015. május 19. kedd, 08:22

Bár Barcelonában is dobogóra álltak, az ottani szektoridők azt sugallják a Ferrari számára, hogy egy területen még mindig nagy a lemaradásuk. Az idei cél továbbra is a két győzelem.

A Monacói Nagydíj van ugyan előttünk, de a Ferrari csapatfőnöke már két héttel előretekint, hiszen csapata montreali teljesítményétől tart igazán. Barcelonában ugyanis jeleit látta annak, hogy a kemény féktávokkal és hosszú egyenesekkel tarkított pályán komoly gondjaik lehetnek. Az istálló ezért az előző versenyhétvégén bevetett frissítési csomag további finomítására készül.

Dppi_00115005_576

„Nézzük csak meg barcelonai a harmadik szektort, ami a lassú kanyarokból való kigyorsításról szól. Nem vagyunk vakok – abban az utolsó szektorban fél másodpercet vesztettünk. Kár is szemet hunyni a tények felett” – mutatott rá Maurizio Arrivabene.

„Ha nem leszünk képesek megoldani az ott jelentkezett problémáinkat, akkor csak még rosszabb lesz a helyzet Kanadában – Monacóban ugyan még nem, hiszen ott különleges beállításokat használunk. Viszont nem akarok úgy elutazni Kanadába, hogy még mindig gondjaink vannak a kigyorsítással, mert akkor rémálom lesz az egész hétvége. A belső összehasonlításaink megadják számunkra a megoldást, a valóság viszont azt mondja, hogy ez nem elég jó.”

A Ferrari egyértelmű második erőnek számít eddig a mezőnyben a Mercedes mögött, de Arrivabene szerint ennél előrébb már aligha lépnek idén. A 2015-ös reális célkitűzésnek továbbra is a szezon előtt kijelölt két futamgyőzelmet tartja – annak ellenére is, hogy az elsőt már igen korán megszerezték Malajziában Sebastian Vettellel.

„Hogy részesei vagyunk a bajnoki csatának, azt azért egy kicsit túlzás lenne kijelenteni” – mondta. „Még mindig abban hiszek, hogy az előzetesen kitűzött céljaink teljesíthetőek. De az életben semmit nem lehet elérni kemény munka nélkül.”

„A dobogók nem igazán érdekelnek. Nézzük csak meg a tavalyi helyzetet, és ahhoz képest most minden versenyen a dobogón állunk. Sokkal inkább érdekel a lemaradásunk mértéke. Ha az ember 2-3 futamot akar nyerni egy évben, ott kell lennie a riválisok nyomában. Jelenleg azonban mi nem vagyunk.”

Tagged: