A Ferrari tesztpilótája a Haas csapatnál?

F1

2015. május 13. szerda, 12:02

Szerző: Strommer Benjamin

Érdekes hírről számolt be a nemzetközi F1-es sajtó: a mai teszten a Ferrarit vezető Esteban Gutierrez lehet a jövőre érkező Haas egyik versenyzője. Már tárgyalt is az istállóval.

Gene Haas eddig Nascarban érdekelt csapata jövőre csatlakozik a Formula-1-hez, a két versenyzőt illető bejelentésre valószínűleg szeptemberig kell várni – addig még biztosan jó pár spekuláció fog szárnyra kapni, ami a pilóták személyét illeti. Eddig Alexander Rossi és Adrian Sutil nevét emlegették gyakran, előbbit amerikai nemzetisége, utóbbit különösen nagy tapasztalata miatt. Az Autosprint most Esteban Gutierrezt dobta be esélyesként, aki az olasz sportlap szerint „hosszas találkozón” vett részt Gene Haasszal.

Tény, hogy Gutierrez számos szempontból megfelel az új érkező kívánalmainak. Mindenekelőtt rendelkezik F1-es tapasztalattal, hisz két szezont húzott le a Sauberben, csak idén került ki onnan, hasonlóan Sutilhoz. Ferraris kapcsolata is sokat nyomhat a latban, hiszen a Haas nemcsak motorokat kap az olasz csapattól, hanem műszaki együttműködést is folytatnak majd – éppen ezért hozták szóba még Kimi Raikkönent is az amerikai formációval.

Gutierrez nem titkolta, azért vállalta a tartalékversenyzői szerepet, hogy ne kerüljön ki a körforgásból, és így nagyobb eséllyel találhasson magának ülést a közeljövőben. Ehhez kétségtelenül segítségére van jelentős szponzori háttere, a Haas többször hangoztatta, újoncként sem akarnak a mezőny végére szorulni, szándékukat pedig elősegíti, ha minél nagyobb költségvetéssel gazdálkodnak. Azt sem szabad elfelejteni, hogy bár Gutierrez nem egyesült államokbeli, a szomszédos Mexikóból származik.

„Gutierrez lehet a tapasztalt versenyző, akit a Haas keres. Eközben pedig az amerikai csapat és Ferrari közti kapcsolatot is erősítené” – írta az Autosprint.

Tagged: