A Force Indiát feltüzelte a dupla pontszerzés

F1

2015. március 19. csütörtök, 18:21

Bob Fernley, a silverstone-i székhelyű F1-es istálló csapatfőnök-helyettese nem volt rest bevallani, hogy előzetesen nem sok esélyt látott csapata melbourne-i pontszerzésére, ám a nem várt siker annál inkább feldobta dolgozóit.

Mint ismert, a Force India eleve jóval később lett kész 2015-ös F1-es modelljével, mint (a Manort leszámítva) a többi csapat, és még a legutolsó előszezonbeli kollektív tesztre is csak késve érkeztek meg. Ideális felkészülésről és biztató előjelekről így aztán nemigen beszélhettünk az esetükben az Ausztrál Nagydíjat megelőzően, mégis mindkét autójuk pontszerző helyen zárta a versenyt.

Mindez pedig Fernley szerint annak ellenére is az egekbe emelte a csapatmorált, hogy valójában a pontszerzéshez ezen a versenyen elég volt célba érni, és legyőzni az egy szem állva maradt, harmatgyenge McLarent. De célba kellett érni és le kellett győzni a McLarent, ami sokaknak nem sikerült, nekik viszont igen.

„A csapat egy nehéz telet tudhat maga mögött, kicsúsztunk az időből, ám mégis egy olyan autónk van, amely az első pillanattól kezdve megbízható, amint pályára gördült, ez pedig meghozta számunkra a gyümölcsét a versenyen. A stratégiánk is jó volt, így sikerült kihoznunk a legtöbbet abból, amink volt. Elégedettek lehetünk, és jó úgy visszatérni a gyárba, hogy pontokat szereztünk, mert ez emeli a csapatmorált” – idézi az autosport.com a Force India csapatfőnök-helyettesét, aki ezután alakulata további terveit, céljait is megosztotta a szezon hátralevő részét illetően. 

„A szezon első felében továbbra is a megbízhatóságra kell alapoznunk, és így megpróbálnunk további pontokat szerezni. Egészen addig ezt kell tennünk, amíg meg nem érkezik az első jelentősebb évközi fejlesztési csomag az autónkra, mert onnantól kezdve remélhetőleg már erőből is ott tudunk majd lenni a pontszerzők között, nemcsak a többiek hibáit kihasználva. Melbourne-ben nem számítottunk ennyi balesetre, de ha a többiek hibáznak, azt is ki kell tudni használni, és csapatunk remek munkát végzett” – tette hozzá a brit szakember, aki tehát rendkívül pozitívan értékelte Nico Hülkenberg hetedik és Sergio Perez 10. helyét. 

Tagged: