A Lotus búcsút intett a tavalyi küszködésnek

F1

2015. március 14. szombat, 09:54

Mindkét autójával a legjobb tíz között zárt a Lotus az Ausztrál Nagydíj időmérőjén, ráadásul Romain Grosjean és Pastor Maldonado is azt mondja, ennél valamivel jobbak is lehettek volna.

Nagyot fordult a világ az enstone-i csapattal tavaly óta, hiszen a 2014-es szezonnyitón még annyi problémával szembesültek a Renault motor és a hiányos felkészülés miatt, hogy a bokszból kellett rajtolniuk, és kiesésükig a versenyen is a mezőny végén csatáztak. Ehhez képest az idei szezonnyitón azonnal mindkét, immár a Mercedes erőforrásával hajtott autóval eljutottak a legjobb tízig, még ha ott az utolsó két hely is lett csak az övéjük.

„Nagyon boldog vagyok, hogy visszatértem a Q3-ba” – mondta a kilencedikként záró Grosjean. „Már a téli tesztekről tudtuk, hogy erős autóval rendelkezünk, és többé-kevésbé ott is végeztünk, ahova vártuk magunkat. Szoros a mezőny, és ha még két tizedet ki tudtam volna préselni a körömből, akkor most a hetedik helyen lennék. Általában véve is elégedettek lehetünk azzal, amit csinálunk. A hosszú etapjaink eddig biztatónak tűntek, így kíváncsian várom, mire leszünk képesek a versenyen.”

lotus (1)

Maldonado szintén úgy érzi, hogy lehetett volna gyorsabb – csapattársától a Q3-ban majdnem egy másodpercet kapott, így tudja, hogy nem hozott ki mindent a lehetőségeiből, de csalódottságra így sincs oka.

„A legjobb tíz elérése remek eredmény számunkra, és jó érzés belegondolni, hogy ennél erősebb is lehetett volna, hiszen veszítettem egy kicsit a tempómból az időmérő utolsó szakaszában” – mutatott rá a venezuelai. „Biztatóan néz ki a helyzet a versenyre is, hiszen sokkal jobban állunk, mint tavaly ilyenkor. Drukkolok magunknak, hogy erős futamunk legyen holnap.”

Tagged: