A McLaren megvétózhatja Button átigazolását?

F1

2015. július 24. péntek, 13:15

Szerző: Strommer Benjamin

Magyarországon beindult a pletykagyár az F1-es mezőny legtapasztaltabb pilótájával kapcsolatban. Jenson Buttont a Williamsszel hozták szóba, a McLaren azonban megakadályozhatja az átigazolást.

Jenson Button 2016-os sorsát Kimi Raikkönenéhez hasonlóan egy ideje számos találgatás övezi: bár korábban úgy tűnt, a brit versenyzőt idén kezdődő kétéves szerződés köti a McLarenhez, lehetséges, hogy a második év valójában csak egy egyoldalú opció, amellyel az istálló élhet. Az eddigi elképzelések szerint ez azt jelentette, hogy ha a McLaren – ahol két fiatal versenyző, Kevin Magnussen és Stoffel Vandoorne is lehetőségre vár – nem kívánja folytatni a versenyzővel, ő kénytelen lesz visszavonulni már jövőre. Magyarországon azonban egy újabb forgatókönyv merült fel.

Ez épp Kimi Raikkönenhez kapcsolódik, akit az olasz sajtó szerint biztosan Valtteri Bottas vált csapatánál. Amely egyben egy üres helyet is jelent a Williamsnél. A szabad pozícióval korábban fiatalabb versenyzőket, Nico Hülkenberget, Pascal Wehrleint és Felipe Nasrt (akinek maradását tegnap jelentette be a Sauber) hoztak szóba, most viszont a tapasztalt Button – aki pályafutását 2000-ben épp a Williamsnél indította – került képbe.

A brit Telegraph szerint azonban az opciós jog miatt a McLaren megakadályozhatja, hogy versenyzője a rivális – és jelen állás szerint jóval versenyképesebb – istállóhoz igazoljon. „Amennyiben Button kinyilvánítja, hogy szeretne nyugdíjba vonulni, valószínűtlen, hogy a McLaren nemet mond neki, mivel két fiatal feltörekvő várakozik a szárnyakon. De ha Button egy Williamshez tartó manővert akar tető alá hozni, a McLaren útjába állhat” – írta a lap. 

Tagged: