A melegtől tartanak a Toro Rosso pilótái

F1

2015. március 23. hétfő, 20:42

Az ifjoncok magabiztos versenyzéssel mutatkoztak be életük első F1-es nagydíján – a cél továbbra is a pontszerzés, ám egyvalami szó szerint is megizzaszthatja őket Sepangban.

A két „bikaborjú” nagy elánnal vág bele a hétvége eseményeibe, hiszen ez lesz első komoly megmérettetésük az ázsiai országban, és mindketten várják már az évad második futamát – annak ellenére, hogy minden évben őrült meleg fogadja a Forma-1 mezőnyét Sepangban.

„Már voltam Malajziában, és szeretem az országot” – mondta Carlos Sainz a csapat futamelőzetesében. „Az első formaautós versenyemet is itt futottam a Formula BMW-ben, ahol második lettem, így nagyszerű emlékekkel térhettem haza. Azóta számtalan alkalommal visszatértem, és emlékszem, milyen meleg és párás az idő ott az év ezen szakaszában. Ezért úgy tekintek erre a versenyre, mint egy tesztre a kondícióm szempontjából. Érdekes hétvége lesz.”

Csapattársa, az Ausztrál Nagydíjat műszaki hiba miatt feladó Max Verstappen hasonlóan pozitívan nyilatkozott, akinek halvány emlékei lehetnek már arról a versenyről is, amikor édesapja egy ideig második helyen haladt egy Arrows volánja mögött. „Egyszer már jártam a pályán, amikor apám még versenyzett. Számtalan videót láttam már róla, ahogyan Sepangban rója a köröket, és a vonalvezetés nagyon királynak tűnik. Tudom, hogy nagyon meleg és izzasztó hétvége áll előttünk, de edzettem magasabb hőmérsékleten is, ami jól sikerült, és remélem, kifizetődik majd, amikor ott leszek.”

Tagged: