A Mercedes nem írja le a Ferrarit

F1

2015. május 19. kedd, 17:11

Toto Wolff szerint a Mercedes erős spanyolországi tempója még nem ok arra, hogy esélytelennek tartsák a Ferrarit az F1-es Monacói Nagydíjon – de azért továbbra is az élen szeretnének maradni.

Az év első négy versenyén a Ferrari relatíve közel volt a Mercedeshez – sőt, ugye Sepangban nyerni is tudtak Sebastian Vettel révén –, Spanyolországban viszont a német pilóta 45 másodperccel maradt el a győztes Nico Rosbergtől. Mindezt annak ellenére, hogy az olasz csapat több újítással, köztük felfrissített aero-csomaggal érkezett a katalán pályára. A hétvégét követő kétnapos teszten a maranellói mérnökök rájöttek, hogy leginkább mechanikai tapadás terén szenvedtek hiányt, főleg a technikás utolsó szektorban.

Toto Wolff, a Mercedes motorsport-igazgatója szerint csapata pont ezen a szakaszon tudott lépéselőnybe kerülni riválisaival szemben, ami jó előjel lehet a naptár legnagyobb leszorítóerőt igénylő pályáján. Azt viszont kétli, hogy ennek eredményeképpen nyugodtan ülhetnek a babérjaikon, mivel a Ferrari is képes lehet meglepetést okozni majd.

„Láthattuk Spanyolországban, hogy az autónk komoly előnnyel rendelkezik a kemény harmadik szektorban, így optimistán várjuk Monacót” – idézte az osztrákot a Motorsport.com. „De nincs értelme arról beszélni, hogy mekkora az előnyünk az ellenféllel szemben. Minden lehetőséget ki kell használni arra, hogy növeljük azt, mert a dolgok gyorsan változnak, ha nem vagy csúcsformában – ez Monacóra különösen igaz. A legjobbat kell nyújtanunk ahhoz, hogy tartani tudjuk a helyünket az élen.”

Tagged: