A Pirelli esős tesztet akar a Paul Ricardon

F1

2015. június 6. szombat, 21:30

AZ F1-es csapatok és a gumigyártó is azért harcolnak, hogy jövőre a vizes pályás abroncsokat is tesztelhessék, méghozzá mesterséges körülmények között, a franciaországi Paul Ricardon.

A Forma-1 2015-ös sportszabályzata kiköti, hogy az engedélyezett nyolc, szezonközi tesztnapból legalább egyen a vizes pályára való gumikat kell próbálgatni, de ez még egy alkalommal sem járt kielégítő eredménnyel. Azonban a csapatok, és maga a gumiszállító is úgy véli, hogy sikerül keresztülvinniük egy gyakorlást a Paul Ricardon, ahol beépített öntözőberendezés gondoskodna a nedves körülmények szimulálásáról.

„Talán” – ennyi volt Paul Hembery válasza a Motorsport.com azon kérdésére, hogy meg lehet-e valósítani a tervüket. „A legmegfelelőbb időpont október vagy kora tavasz lenne rá, mert az egyetlen hely, ahol mesterséges körülmények között gyakorolhatunk, az Paul Ricard. Nem nehéz elképzelni, hogy augusztusban meleg van, így a víz nagyon hamar felszáradna – még az öntözőberendezés ellenére is magas a párolgás mértéke.

„Ezt a tervezetet még most tárgyaljuk, és reméljük, hogy hamar sikerül a végére érni. Viszont minden attól függ, mennyien egyeznek bele” – mondta Hembery azzal kapcsolatban, hogy nem minden csapat adná áldását a változásra. „Mindenki előtt adott a lehetőség, de valószínűleg csak kevesen mondanak majd rá igent” – tette hozzá a brit.

Tagged: