A Red Bull már 2017-en gondolkodik

F1

2015. július 15. szerda, 13:38

Szerző: Strommer Benjamin

Az említett szezon érdekes fordulatokat tartogathat, nyilatkozta Christian Horner csapatfőnök. Megjegyzendő, hogy az istálló szerződése a Renault-val épp ekkorra fog lejárni.

Habár továbbra is lehetőség van arra, hogy a Renault saját csapatot vásárol vagy mindenestől kivonul a Formula-1-ből már jövőre, ugyanakkor a Red Bull kiszállása sem elképzelhetetlen, a négyszeres bajnokcsapat kitart amellett, hogy 2016-ban továbbra is a Renault erőforrásait fogja használni. Christian Horner szavaiból azonban úgy tűnik, csak szerződéses kötelezettségeik miatt, kényszerűségből maradnak a franciák oldalán, valójában pedig már azt várják, hogy a jövő szezon végén lejárjon megegyezésük.

„Azokat a döntéseket meg kell hozniuk. Ironikus lenne, ha épp azt a csapatot vennék vissza, melyet eladtak” – nyilatkozott a Red Bull csapatfőnöke, utalva a Lotusra, mellyel a pletykák szerint Magyarországon valósulhat meg az üzlet. „De ami a mi pozíciónkat illeti, nagyon egyértelmű a megállapodásunk a Renault-val, ami garantálja az elsődleges státuszt. Azoknak a lehetőségeknek a feltétele egy versenyképes motor, ez pedig nem igazán számít, ha a mi megállapodásunkat vesszük alapul. 2017-ben egy egészen más labdajátékot láthatunk.”

Mikor azonban egy elképzelhető új motorpartnerről kérdezték – a Ferrari és Mercedes neve is felmerült már –, Horner kitért az egyenes válaszadás elől. „Nyilvánvalóan a Red Bull Csoport hosszú éveken keresztül kapcsolatot ápolt a Ferrarival mint a Toro Rosso motorszállítójával. Sergio (Marchionne, a Ferrari elnöke) nagylelkű ajánlatot tett részletek nélkül az Osztrák Nagydíjon. Jelenleg viszont arra fókuszálunk, amivel ezen a ponton rendelkezünk” – fogalmazott.

Tagged: