A Sauber tudja, mit köszönhet a Ferrarinak

F1

2015. március 21. szombat, 15:26

Szerző: Gellérfi Gergő

„Visszatértünk, felejtsük el a tavalyi évet! Ez egy egyszeri alkalom volt, nem kell megismétlődnie” – nyilatkozta a Sauber F1-es csapatának első embere, aki kellemesen csalódott a Ferrariban.

Talán egyetlen csapat sem lépett akkorát előre tavaly óta, mint a Sauber, akik a 0 ponttal zárt 2014-es szezont követően Q3-as szerepléssel és 14 ponttal nyitotta az idei szezont. A svájciaknál tudják, hogy a javulást nem csupán maguknak köszönhetik, hanem a motorszállító, a Ferrari érdemei is vitathatatlanok ebben.

A maranellóiak erőforrásai a becslések szerint körülbelül egy másodpercet javultak körönként, s ezzel a Renault-t lehagyva egyértelműen a második helyen állnak a Mercedes mögött. A Sauber csapatfőnöke, Monisha Kaltenborn Autosportnak adott interjújából kiderül, hogy Hinwilben nem is vártak ekkora előrelépést:

sauber

„Hatalmas fejlődés volt, remek munkát végeztek, kellemesen meglepődtem rajta. Ilyen erőforrásra van szükségünk, egy autó önmagába kevés, a csomagnak kell rendben lennie” – mondta a svájci csapatvezető, aki bízik abban, hogy az ausztráliai jó szereplés csak az első volt az idei sikerek közül, s a Sauber a későbbiekben is képes lesz megragadni a lehetőségeket:

„Az erőforrásnak köszönhetően nagy lépést tettünk, immár esélyünk van pontot szerezni, ellentétben a tavalyi évvel, amikor nagyon messze voltunk. Ez hatalmas különbség, hiszen önerőből képesek vagyunk erre, és sokkal jobb helyzetben vagyunk arra az esetre, amikor valamilyen lehetőségünk adódik” – mondta Kaltenborn, aki szerint, még ha nem is azonnal, idővel a szponzorok számában is meglátszódhat a jó szereplés:

„Ha visszatekintünk 2012-re, akkor igazán jó eredményeket értünk el, de ez nem jelentette azt, hogy hétfő reggelente sorban álltak volna a szponzorok a gyárunk előtt. Nem ilyen egyszerű ez a dolog, de az tény, hogy ezzel azt üzenjük az embereknek, hogy visszatértünk, és felejtsük el a tavalyi évet. Ez egy egyszeri alkalom volt, nem kell megismétlődnie. Ezzel azt üzenjük, hogy fejlődni akarunk, fejlődni fogunk, és ezt bizonyítottuk is.”

Tagged: