A sebességre építene a Williams

F1

2015. április 14. kedd, 20:05

Konstans harmadik erőnek tűnik eddig a Frank Williams F1-es csapata: a grove-iak azért bíznak a szahíri pályában, mert sok a lehetőség az előzésre, és a hosszú egyenesek megmutathatják, milyen gyorsak igazán.

Amíg az időmérőn esélye nyílik a Williams pilótáinak elkapni a vörösök grabancát, verseny közben nem tudják maguk mögött hagyni a ferrarisokat, de talán Bahreinben esélye nyílhat Felipe Massának és Valtteri Bottasnak, hogy megszorongassa Maranello gyermekeit. A brazil pilóta leginkább az FW37-es tempójában, míg a finn a számtalan előzési lehetőségben bízik.

„Bahrein az év első éjszakai versenye, és nagyszerű hely arra, hogy megtekintsünk egy versenyt. Nagyon szép emlékeket őrzök innen, ahol nyerni is tudtam korábban, ráadásul kétszer is a dobogó tetejére állhattam. Remélem, az autónk itt meg tudja mutatni igazi tempóját, és hasznosíthatjuk a remek sebességét az egyenesekben. A pálya és a kiszolgálóegységek mindig kitűnőek – ez mindig hozzájárul ahhoz, hogy még jobban kedveljük ezt a helyszínt” – nyilatkozta Felipe Massa.

Valtteri Bottas is kiemelte Szahír pozitív tulajdonságait, és kiemelte, mire kell figyelni leginkább a verseny során. „Tavaly remek versenyünk volt Bahreinben, hiszen a pálya sok lehetőséget tartogat az előzésre. Ennek ellenére nem lesz könnyű, hiszen a pilóták mindent megtesznek majd pozíciójuk megvédéséért. A pálya felülete nagyon érdes, ami miatt különös figyelmet kell szentelnünk az abroncsoknak. Az élen haladók így közel maradhatnak egymáshoz, nekünk pedig minden alkalmat meg kell ragadni az előzésre. Nagyon szeretem a Közel-Keletet, a létesítmények, mint mindig, fantasztikusak, és várom, hogy visszatérjek erre a helyszínre” – mondta a tehetséges finn pilóta.

Tagged: