A WEC Hülkenberg jövője?

F1

2015. április 22. szerda, 11:57

Szerző: Strommer Benjamin

A Force India versenyzője egyelőre nem tárgyal más F1-es csapatokkal, és azt sem tartja elképzelhetetlennek, hogy a közeljövőben a hosszútávú versenyzésben folytatódik pályafutása.

A német pilóta nagy reménységként érkezett a Formula-1-be – mi sem bizonyítja jobban, mint az, hogy ha korábban is érvényben lettek volna a jövőre bevezetendő szuperlicenszpontok, ő gyűjtötte volna össze a jelenlegi mezőnyből a legtöbbet –, ott mutatott teljesítménye alapján pedig számos alkalommal azt várták, hogy egy nagycsapatban köt ki. Hülkenberg azonban eddig csak a középmezőny istállóinál versenyzett, az idei Force Indiával pedig még a pontszerzés is kemény feladatnak tűnik.

A 27 esztendős versenyző emellett F1-esektől nem megszokott módon a Hosszútávú Világbajnokság két futamán vesz részt, a Porsche színeiben, a spái 6 óráson május 2-án, valamint a Le Mans-i egynaposon júniusban. Azt sem tartja kizártnak, hogy hamarosan már ebben a sorozatban fog állandó jelleggel versenyezni. „Talán ez egy új otthon lesz számomra a jövőben” – mondta el Hülkenberg a német Sky televíziónak.

Megjegyzése ellenére továbbra sem adja fel álmait a Formula-1-ben. „Azon dolgozom, hogy előre vigyem a karrierem. A célom az marad, hogy versenyeket nyerjek, és világbajnokká váljak.” Ehhez azonban arra lesz szüksége, hogy egy nagyobb csapatban folytathassa. A német iránt eddig nem érdeklődött egy rivális alakulat sem. „Most minden csendes. Még csak április van.”

Idén csupán a szezonnyitón sikerült pontot szereznie, és úgy érzi, a nagy ambíciókról még egy ideig lemondhat. „Nem vagyunk könnyű helyzetben jelenleg. Azt hiszem, a következő két hónapban – Ausztriáig – nem szabad sokat elvárni tőlünk. Legalább van valami, amit magunk elé tűzhetünk, de a valóság az, hogy jelenleg túl lassúak vagyunk, és nem tudunk ellene sokat tenni.”

Tagged: