A Williams azt hiszi, hogy mindenkinél gyorsabban fejleszt

F1

2015. március 22. vasárnap, 15:03

Merész kijelentést tett a Williams részéről Rob Smedley, aki meg van győződve arról, hogy csapata képes a mezőny élére katapultálni, hiszen a mérnökeik fejlesztési tempója páratlan.

Persze ha valaki, akkor az istálló teljesítményért felelős igazgatója biztosan tudja, hogy milyen teljesítményre is képes a gárda, így Smedley akármennyire is hazabeszél, szavait nem szabad félvállról venni – már csak azért sem, mert az elmúlt évben mutatott forma őt igazolja.

A Williams a tavalyi szezonkezdetkor még nem mondhatta magát a második legerősebb csapatnak, az év végére azonban egyértelműen a Mercedes elsőszámú üldözőivé váltak, még ha ez is kevés volt ahhoz, hogy futamgyőzelmeket vegyenek el a németektől. Smedley szerint pedig a javuló tendencia tovább folytatódik.

1427024648

„Én azt látom, hogy hatalmas változás történt a mentalitásban az elmúlt 12 hónap során” – mutatott rá a szakember. „A Williamsnél most már mindenki elhiszi, hogy képesek vagyunk gyorsabban fejleszteni az összes többi csapatnál. A szélcsatorna nagyszerűen dolgozik, rengeteg javulást eredményeznek az onnan az autóra érkező elemek, és a srácok a mechanikai tervezéssel is szép munkát végeztek.”

„Ismét egy biztonságos, megbízható, remek balansszal rendelkező autónk van, és csak ugyanebben az ütemben kell haladnunk tovább. Elérjük majd a célunkat, hiszen kétségem sincs afelől, hogy jobban tudunk fejleszteni a többieknél.”

Persze a 2015-ös idénynyitón első ránézésre megtört ez a lendület, hiszen a Ferrari legyőzte egyetlen autójukat a dobogóért, ám Smedley felhívja a figyelmet arra, hogy tavaly sem tündököltek Melbourne-ben, egész egyszerűen azért, mert a pálya nem fekszik az autóiknak.

„Ahhoz, hogy tisztább képet kapjunk, át kell esnünk az első néhány versenyen, köztük pár olyanon is, amelyek nagy leszorítóerőt és motorerőt igényelnek. Szerintem tűrhetően kezdtünk, hiszen ismerjük az autónk erősségeit, és Melbourne nem tartozik közéjük. Mindenképpen sokkal jobban fog nekünk feküdni a maláj pálya” – vetítette előre a jövő hétvége erőviszonyait.

Tagged: