Alig van különbség a Red Bull és Toro között

F1

2015. május 13. szerda, 20:18

Szerző: Strommer Benjamin

Ez a 19 éves Pierre Gasly ítélete, aki idén elsőként a tévútra lépő F1-es nagycsapat és a nagyot alkotó B-istálló autóját is kipróbálhatta. Egy másodperccel volt gyorsabb a Red Bullban, de a differencia félrevezető.

A GP2-ben versenyző Gasly, a Red Bull utánpótlásprogramjának tagja nem mindennapi lehetőséget kapott a barcelonai teszten: nem csupán először vezethetett F1-es autót, de a két nap során kettőt is meghajtott. Tegnap még a Toro Rosso STR10-ben ült, ma Danyiil Kvjattól vette át a Red Bull RB11-esét. Csak emlékeztetésként: utóbbi csapat jóval gyengébben, előbbi viszont sokkal erősebben teljesít idén, mint az megszokott tőle. A két konstrukcióról sokféle véleményt hallhattunk már, de Gasly az egyedüli, aki egymás után kipróbálhatta őket.

„Az igazat megvallva, a különbség nagyon kicsi. Köridő tekintetében szinte teljesen egyformák” – idézi az ESPN a franciát, aki a Toro Rossóval 1:27.639-es kört teljesített közepes abroncsokon, a Red Bull-lal 1:26.683-at lágyakon. Utóbbival a szerdai harmadik legjobb időt futotta meg. „Voltak apró különbségek, de a körülmények is eltértek a tegnapitól, a szél máshogyan fújt.”

A gyorsulás annak is köszönhető, hogy Gasly a második napon már jobban elsajátította a Formula-1 ritmusát – összesítve 204 körig jutott. „Általánosságban ma kissé jobban éreztem magam az autóban. Egy kicsit már tapasztaltabb voltam, jobban tudtam, mit kell csinálnom. Javítottam a köridőmön, a vezetésemen és még az érzetemen is az autóban. Összességében jobban éreztem magam, ezért eléggé örülök. Ami az egyensúlyt illeti, nagyon hasonlónak érzem a két autó között” – zárt a 19 esztendős tehetség.

Tagged: